VIDEO: Cunoaște-l pe Sergiu Țopa, paramedicul care este îndrăgostit de pictură. Ultima sa creație a ajuns în Antarctida

Prima lucrare artistică din Moldova a parcurs 15.262,50 km și a ajuns în Antarctida. Îi aparține unui moldovean care activează în calitate de paramedic pe ambulanță, iar în timpul liber pictează. Este vorba despre Sergiu Țopa – artistul care utilizează în picturile sale un stil unic, descoperit prin combinarea a patru genuri artistice.

„Am creat o lucrare cu un mesaj ce exprimă inocența naturii, personalizată prin această pasăre deosebită. Lucrarea a ajuns chiar la pinguini acasă, în Antarctida, și are ca scop sensibilizarea conștiinței noastre, pentru a păstra tot ceea ce primim de la mediul înconjurător și să înțelegem importanța aportului fiecăruia dintre noi la menținerea situației ecologice atât la nivel global, cât și local,” a menționat Sergiu.

Sergiu Țopa este un pictor ce execută lucrări într-un stil deosebit, ceea ce prezintă o combinație dintre suprarealism, cubism, nuar și minimalism siluetic.

În palmaresul personal sunt un șir de tablouri ce au fost înalt apreciate de diverse personalități precum ex Președinte al României Traian Basescu, Președintele Interpol Meng Hongwei, Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, precum și peste 60 de staruri internaționale și naționale precum Eugen Doga, Lil Jon, Lil Pump, Thomas Anderson, Los Locos, Ottawan, Chris Norman, Carlas Dreams, Dan Balan, Irina Rimiș, Motans si mulți alții.