A ieșit nevinovat după acuzațiile de dopaj! A dat în judecată compania care a fabricat suplimentul contaminat

Boxerul britanic Dillian Whyte a fost exonerat de acuzaţia de dopaj, după ce s-a dovedit că un supliment alimentar contaminat a fost la originea unui test pozitiv înaintea meciului cu compatriotul său, Anthony Joshua, informează digisport.ro.

Dillian Whyte, exonerat de acuzația de dopaj. Pugilistul solicită daune de la compania care a fabricat suplimentul
Whyte, 35 ani (29 victorii, 3 înfrângeri), a fost devastat după rezultatul pozitiv al unui test inopinat efectuat de Asociaţia Voluntară Antidoping, care a dus la anularea unei lupte cu fostul campion mondial Joshua, programată în august 2023.

O investigaţie a arătat că pugilistul britanic a fost testat pozitiv din cauza contaminării unui supliment nutriţional, potrivit Sky Sports, care susţine că a văzut documentul prin care un expert medico-legal a concluzionat că “Whyte a fost victima unui supliment contaminat care nu a dezvăluit (contaminantul) printre ingredientele sale”.

Whyte, în vârstă de 35 de ani, se antrenează în SUA şi are o licenţă de la Departamentul de Licenţă şi Reglementare din Texas.

După ce a pierdut un meci de titlu cu campionul mondial WBC, Tyson Fury, în aprilie 2022, din cauza unei accidentări la umăr, Whyte a declarat că este “înfuriat şi dezamăgit”, după ce petrecuse mult timp, încercând să-şi dea seama unde greşise în privinţa dietei sale.

“A fost foarte greu, pentru că ştiam că sunt nevinovat, dar atunci nu poţi vorbi, nu poţi spune nimic”, a declarat Whyte pentru Sky Sports.

“Trebuie să fii profesionist, să ai încredere în proces, să ai încredere în avocaţi şi să ai încredere în oamenii din jurul tău. A fost greu, dar vremurile grele îi fac pe oameni mai tari. Sunt uşurat mai mult decât orice, dar bineînţeles că şi eu sunt supărat pentru că m-a costat atât de mult. Cel mai important lucru este că m-a costat şansa de a-l bate pe Joshua”, a adăugat Whyte.

Joshua a susţinut apoi un meci cu finlandezul Robert Helenius, pe care l-a învins prin KO în runda a şaptea.

Whyte a precizat, de asemenea, că solicită daune de la compania care a fabricat suplimentul.