VIDEO: De 40 de ani, aceiași pasiune: Află istoria motociclistului care e de 13 ori campion național

El este Ștefan Jelescu, care la 56 de ani este campion la motociclism – campion național de 13 ori. În cei 40 de ani de când practică motociclismul a avut diverse experiențe. Înainte de un campionat i s-a furat motocicleta, iar într-un al campionat i s-a aprins motocicleta în mers. Astfel a fost nevoit să renunțe pentru 10 ani la marea sa pasiune.

„Fac motociclism de 40 de ani, mai exact din anul 1984. Totul a început la Hîncești, apoi am continuat la Bălți, unde mi-am făcut studiile. Din anul 1990 până în 2000, am făcut întrerupere din cauza unui accident cu motocicleta. Mi s-a aprins motocicleta din mers. 33 % pe suprafața corpului eram ars. Prima competiție la care am revenit a fost la sugestia domnului Valeriu Răilean, antrenorul meu care a decedat acum câteva luni. Și acum fac parte din clubul sportiv al Armatei Naționale,” ne-a mărturisit Ștefan.

Fiind campion al Moldovei de 13 ori, anul trecut și-a apărat titlul.

„Sunt mândru de mine în acești ani. Concurez în categoria B-40 de ani, concurez în clasa veterani. Motocicleta este un drog pentru mine. Toată viața am stat pe motor fizic, nu e așa greu. Acum tehnica e moderna și chiar e super. Din păcate în ultimii ani acest sport este tot mai puțin practicat. Chiar dacă vin copiii la motociclism, pleacă rapid, este costisitor. O motocicletă costa 10 mii de euro sau chiar 12 mii,” ne-a mai spus motociclistul.

Odată i s-a furat motocicleta, chiar cu două zile înainte de competiție.

„Nu am mai găsit motocicleta. Era o honda 450, obișnuită, ca sa particip la competiție am împrumutat o motocicletă de 120 cm cubi, motor mic, tare greu a fost să îmi câștig titlul,” a mai povestit Ștefan.