Patru fotbaliști, sancționați drastic pentru trucarea unui meci! Au fost reclamați de propriul club

Patru fotbalişti ai echipei Sporting Roşiori au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal pentru trucarea unei partide din etapa a 3-a a Seriei a 6-a din Liga 3.

Conform soluţiei comisiei publicate pe site-ul oficial al FRF, jucătorii Valentin Florin Neaga, Marian Daniel Stoenac, Marius Mitran şi Ionel Ciortan au primit fiecare câte o suspendare de 9 luni şi o penalitate sportivă de 100.000 lei românești. Stoenac este fost jucător în Superligă, la FCU Craiova.

Ei au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină pentru încălcarea art. 60 bis, alin. 1 si 2a din Regulamentul Disciplinar al FRF referitor la integritatea meciurilor, respectiv influenţarea rezultatului în vederea obţinerii unui avantaj.

Meciul în cauză a fost Sporting Roşiori – Vediţa Coloneşti, disputat la 8 septembrie 2023, în etapa a 3-a a Seriei a 6-a din Liga 3, şi încheiat cu scorul de 1-4.

Suspectaţi că au jucat la pariuri în acea partidă, celor patru jucători le-au fost făcute sesizări la Departamentul de Integritate al FRF chiar de conducerea propriului club, Sporting Roşiori, notează Agerpres.

După 15 etape disputate, formaţia din Roşiori ocupă locul 6 din 10 echipe în clasamentul Seriei a 6-a a Ligii 3.