FOTO: Competiție de talente, grație și frumusețe: La Chișinău a avut loc Campionatul municipal de Gimnastică Ritmică

Competiție de talente, grație și frumusețe în weekendul care a trecut. Gimnastele din Capitală și-au demonstrat abilitățile sportive în cadrul Campionatului municipal Chișinău, care s-a desfășurat în zilele de 9 și 10 martie. Evenimentul a fost găzduit de Școala Sportivă „Speranța” și a reunit 60 de gimnaste de diferite vârste, care reprezintă instituții educaționale de profil și cluburi sportive municipale.

Campionatul a fost organizat de Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova (FGRS), cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, al Centrului Municipal de Tineret, precum și cu suportul Fundației Hope4, din Marea Britanie, potrivit ziua.md.

Fetele s-au întrecut în a-și etala măiestria la exerciții cu obiectele specifice acestui sport olimpic – cercul, mingea, măciucile și panglica, iar pe podium au urcat gimnastele care au acumulat cel mai mare punctaj. Câștigătorii au primit primii bănești acordate de Primăria Chișinău, iar Fundația Hope4 le-a oferit în dar tuturor gimnastelor echipamente sportive și alte cadouri.

Acest eveniment este inclus în calendarul acțiunilor sportive municipale și se desfășoară de două ori pe an, sub egida Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău, care este finanțatorul principal al campionatului.

Președintele FGRS, Victoria Federiuc, le-a mulțumit organizatorilor și partenerilor pentru suport și implicare.

„Colaborarea cu Primăria Chișinău este una frumoasă și promițătoare. Pregătim mai multe proiecte în comun cu DGETS, inclusiv turneul internațional „Chișinău Rhythmic Stars”, pe care îl vor desfășura în luna aprilie. Purtăm discuții și cu Centrul Municipal de Tineret în vederea identificării domeniilor de colaborare reciproce, cu scopul de a susține și dezvolta tinerii din Chișinău, atât din punct de vedere sportiv, cât și al dezvoltării personale, promovării tinerelor talente și a unui stil sănătos de viață”, a declarant președintele federației, Victoria Federiuc.

La eveniment au fost prezenți și fondatorii fundației Hope4, Chris și Zoe Lomas, organizație care activează de trei ani în Republica Moldova și care, pe lângă acțiunile de caritate pentru persoanele vulnerabile, dezvoltă și proiecte de susținere a tinerelor talente, inclusiv a gimnasticii.

„Recent am escaladat muntele Kilimanjaro, pentru a susține activitățile de caritate pe care le desfășurăm în Moldova. Timp de cinci zile am urcat cel mai înalt pisc din Africa, iar această provocare mi s-a părut cel mai greu lucru e care l-am făcut vreodată. Însă ajuns în vârful muntelui, vederea de sus a fost fenomenală, a meritat tot efortul. La fel e și în cazul, vostru, efortul depus zi de zi pentru atingerea performanțelor nu este ușor, însă rezultatele merită acest efortul. Hope 4 este aici pentru a vă ajută să puteți merge mai departe în pofida greutăților”, le-a transmis gimnastelor Chris Lomas.

Un mesaj de încurajare a avut și directorul proiectului Youth Sport al Centrului Municipal de Tineret, Victor Solomon.

„Am rămas plăcut surprins de tinerele care își dezvoltă pasiunea pentru gimnastică și sport și mă bucur că ele continuă să investească în propriile forțe și că sunt instituții care susțin dezvoltarea lor”, a menționat Victor Solomon.