Când te poți urca la volan după ce ai băut alcool și ce fructe să mănânci înainte de asta, pentru a tăia mahmureala

Băuturile alcoolice au efect asupra organismului. Însă câteva măsuri de precauție pot contribui la trecerea mai rapidă a efectelor negative. Iată ce trebuie să faci.

Câteva fructe mâncate înainte de a începe să consumați băuturi alcoolice pot fi de mare ajutor. Însă nu este vorba despre orice frcute.

Trebuie să aveți în vedere totuși că nu trebuie să conduceți după ce ați consumat alcool, chiar dacă nu simțiți foarte tare efectul băuturii.

Ce fructe să mănânci înainte să bei alcool? Îți taie mahmureala, te urci mai repede la volan

Alegerea alimentelor potrivite înainte de a ieși cu prietenii la o bere sau un pahar cu vin, ori de a merge la o petrecere, vă poate ajuta să controlați foamea, să echilibrați electroliții și să scadă unele dintre efectele adverse asociate alcoolului.

Printre aceste alimente sunt și unele fructe. Iată câteva dintre acestea care vă pot fi de mare folos:

Banane. Pline de fibre, bananele sunt o alegere excelentă înainte de băut, deoarece ajută la încetinirea absorbției alcoolului în fluxul sanguin.

În plus, sunt bogate în potasiu, ceea ce poate preveni dezechilibrele electrolitice asociate cu consumul de alcool.

Fructele de pădure precum căpșunile, murele și afinele sunt încărcate cu antioxidanți și nutrienți esențiali, inclusiv fibre, mangan și vitamina C.

Acestea sunt, de asemenea, bogate în apă, ajutându-vă să vă mențineți hidratat, ceea ce reduce la minimum efectele alcoolului și ale deshidratării.

Avocado. Bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase, avocado este grozav înainte de a bea alcool. Acest lucru se datorează faptului că grăsimile durează mai mult pentru a se digera decât proteinele sau carbohidrații, ceea ce duce la încetinirea absorbției alcoolului în sânge.

De asemenea, avocado conține potasiu, un electrolit important care este adesea diminuat odată cu consumul intens de alcool.

Grapefruitul oferă o doză consistentă de fibre, vitamina C și vitamina A. În plus, conține, de asemenea, naringenină și naringină, doi compuși antioxidanti despre care s-a demonstrat că previn afectarea ficatului, scrie newsweek.ro.

De asemenea, un studiu pe animale a constatat că naringina ar putea reduce acumularea de grăsime indusă de alcool și vătămarea ficatului.

Pepenele verde și pepenele galben sunt toate bogate în apă și vă pot ajuta să vă mențineți hidratat în timp ce beți.

Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate în electroliți importanți, care se pot diminua rapid odată cu consumul excesiv de alcool, conform starinsider.com.

Când te poți urca la volan după ce ai băut alcool

Iată cât trebuie să așteptați până să puteți conduce din nou dacă ați consumat băuturi alcoolice.

Un litru de vin băut ajunge să fie eliminat din sânge în aproximativ 7-9 ore.

Un pahar de vin, de 250 de ml este eliminat complet în 3 ore și jumătate.

O cantitate de 500 de ml de alcool de 5%, de exemplu, adică echivalentul unei beri, este eliminată mult mai repede dacă este băută mai lent decât dacă este băută rapid.

Mai exact, o bere băută într-o oră este eliminată în aproximativ 2 ore. Aceeași bere, băută în jumătate de oră, va fi eliminată în 6 ore.

50 de ml de tărie (whiskey, bourbon, coniac etc), cu o concentrație de 40% alcool se face în aproximativ două ore.