Al Hilal a doborât recordul mondial pentru numărul de victorii consecutive

Formația saudită Al Hilal a stabilit un record mondial cu a 28-a sa victorie consecutivă, pentru a ajunge, marți, în semifinalele Ligii Campionilor Asiei.

În urma victoriei cu 2-0 pe terenul lui Al Ittihad, echipa saudită a depășit precedentul record de 27 de victorii consecutive ale unei echipe din prima ligă, stabilit de echipa galeză The New Saints în 2016.

Hilal, cu sediul la Riyadh, care este deja cea mai titrată echipă din istoria Ligii Campionilor AFC, cu patru titluri, s-a calificat cu 4-0 la general la Jeddah, scrie flashscore.ro.

Vicecampioană anul trecut, Hilal a triumfat în manșa secundă a sferturilor de finală de pe stadionul King Abdullah Sports City Stadium, cu goluri marcate în repriza a doua de Yasser Al Shahrani și de brazilianul Malcom.

Hilal va întâlni luna viitoare pe Al Ain din Emiratele Arabe Unite în sferturile de finală, după ce campioana din 2003 a câștigat luni, la penalty-uri, meciul cu Al Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo.

Noaptea mizerabilă a lui Ittihad a atins punctul culminant în ultimul minut al timpului regulamentar, când atacantul Abderrazak Hamdallah a fost eliminat pentru că l-a apucat de gât pe fundașul lui Hilal, Ali Al Bulaihi.

Confruntarea a declanșat ciocniri între cele două tabere.

Ittihad, câștigătoare a Ligii Campionilor în 2004 și 2005, a fost lipsită de o serie de jucători cheie.

Karim Benzema, câștigătorul Balonului de Aur 2022, adus vara trecută de la Real Madrid, a lipsit din nou din cauza unei accidentări, în timp ce N’Golo Kante, câștigătorul Cupei Mondiale 2018, a fost suspendat după ce a fost eliminat în prima manșă.

Hilal, care conduce cu 12 puncte în Saudi Pro League, a câștigat ultimele nouă meciuri din Liga Campionilor. Ei au ridicat trofeul cel mai recent în 2021.