Simona Halep a dat o lovitură fabuloasă și și-a recuperat locul WTA în clasament! Pe ce poziție apare pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup, în echipa României!

Simona Halep a acceptat convocarea venită din partea lui Horia Tecău pentru meciurile României la Billie Jean King Cup.

Odată cu prezența la acest turneu, dubla câștigătoare de Grand Slam și-a recuperat locul în clasamentul WTA. Pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup, Simona Halep figurează pe poziția cu numărul 58, scrie prosport.ro.

După ce timp de 17 luni s-a aflat în stare de suspendare, Simona Halep revine în circuitul WTA, dar și în competiția inter-țări. Conform site-ului oficial al BJK Cup, Halep se află printre jucătoarele nominalizate de căpitanul Horia Tecău pentru întâlnirea cu Ucraina, care va avea loc pe 12 și 13 aprilie 2024.

Sorana Cîrstea este cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România. Aflată pe poziția 22 WTA, trebuia doar să bifeze prezența la Billie Jean King Cup pentru a-și adjudeca locul la Jocurile Olimpice de la Paris.

Numai că, sportiva a refuzat convocarea venită din partea lui Horia Tecău. Au încercat chiar oameni din anturajul echipei naționale să o convingă să joace împotriva Ucrainei, însă fără succes.

„Sori” s-a retras din Billie Jean King Cup la finalul lui 2018. Atunci, mai precis înaintea întâlnirii cu Elveția, 3-1, Cîrstea a dat de înțeles că este nemulțumită că nu este luată în calcul pentru meciurile de simplu.

„Mă aşteptam să joc, aceasta era prima idee, având în vedere că eram a doua, însă tot timpul am spus-o: căpitanul decide. Am venit la Fed Cup, nu a contat că am fost prima, a doua, a patra. Atât timp cât am fost sănătoasă, m-am prezentat şi m-am pus la dispoziţia căpitanului şi la dispoziţia echipei. Sunt aici pentru ce are nevoie echipa. Dacă vrea să joc simplu, joc simplu, dacă vrea să joc dublu, joc dublu, dacă vrea să bat din palme, bat din palme”, spunea Sorana Cîrstea, în 2018.