VIDEO: Inima maestrului Andrei Mardari a repornit! Mesajul transmis de acesta de pe patul de spital, după ce a fost supus unei operații pe cord deschis

Bine cunoscutul jurnalist foto Andrei Mardari a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, pe cord deschis, după ce a fost diagnosticat cu ruptură de cordaje. 

Аndrеi este fotograful саrе imprimă stări și еmоții, rеușind să surprindă în imаgini nu dоаr chipurile și gesturile oamenilor, ci să pătrundă în lumea lor intеriоаră.

De această dată, „chirurgii au au pătruns cu mare atenție și precizie în inima maestrului” navigând cu dibăcie printre delicatele structuri cardiace. Utilizând cele mai moderne tehnologii și echipamente medicale de vârf, aceștia au reușit să repare ruptura și să stabilizeze funcționarea inimii lui Andrei Mardari.

Maestrul a fost operat de către cardiochirurgul Vitalie Moscalu la Institutul de Cardiologie din capitală.

În urma intervenției, maestrul se recuperează în mod favorabil și începe să-și recapete forța și mobilitatea, fiind încă internat în spital.

„Este greu să îți exprimi recunoștința în cuvinte pentru cei care ți-au salvat viața”, a spus fotograful, de pe patul de spital.

„Echipa medicală a fost absolut incredibilă. Nu numai că au fost extrem de profesioniști, dar mi-au oferit și un suport emoțional incredibil pe tot parcursul procesului.”

În timp ce se pregătește să își reia viața normală, să revină la fotografii și la toți noi, colegii care îi așteptăm cu nerăbdare lucrările, Andrei este determinat să își folosească a doua șansă la viață pentru a aprecia și mai mult fiecare zi și pentru a oferi în continuare zâmbete fiecărui om care ajunge să-l cunoască, așa cum a făcut-o și până acum, căci cei care îl cunosc știu – Andrei este unul dintre cei mai luminoși oameni de pe pământ.

„Le mulțumesc medicilor cardiologi și tuturor celor care au grijă de sănătatea mea aici. Aveți grijă de sănătatea voastră și adresați-vă la medici. Sănătate tuturor,” a mai transmis maestrul.

Maestre, echipa RealMedia îți trimite cele mai călduroase gânduri și încurajări. Să știi că avem încredere deplină în forțele tale și în reziliența ta. Întreaga comunitate jurnalistică este alături de tine în această călătorie și că te susținem necondiționat.

Te așteptăm înapoi în inimа еvеnimеntеlоr, реntru а imortaliza cele mai imроrtаntе mоmentе рrin intеrmеdiul сărоrа se scrie istoria țării noastre.

Ruptura de cord este una dintre cele mai grave complicații pe care le poate suferi un pacient, iar intervenția chirurgicală pe cord deschis este adesea necesară pentru a corecta această problemă complexă.