FIFA, reacție-fulger după ce fotbaliștii s-au luat la bătaie cu fanii pe un teren din Turcia

Fotbalul turc are parte de un nou scandal de proporții, după ce Trabzonspor a pierdut pe teren propriu cu Fenerbahce, scor 2-3, în etapa cu numărul 30.

După fluierul final, în timp ce fotbaliștii lui Fener sărbătoreau, zeci de suporteri ai gazdelor au intrat pe teren și s-a iscat o bătaie generală. Unii jucători au fost loviți cu pumnii, picioarele sau diverse obiecte, în timp ce câțiva au răspuns cu aceeași monedă și au dat fără milă în provocatori.

Evenimentele au căpătat amploare la nivel mondial, iar între timp FIFA a transmis un mesaj cât se poate de clar, prin vocea președintelui Gianni Infantino, scrie digisport.ro.

„Scenele de violență urmate după meciul Trabzonspor – Fenerbahce sunt absolut inacceptabile. Nu au loc pe teren sau în afara lui, cât nici în sport sau în societate.

Am spus-o înainte și o repet – toți jucătorii, fără excepție, trebuie să practice în siguranță sportul care le aduce bucurie atâtor oameni la nivel global.

Fac un apel adresat autorităților competente de a se asigura că acest lucru este respectat și că atacatorii responsabili de scenele șocante să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor”, a fost mesajul FIFA, conform presei din Turcia.