Final de eră: Al doilea cel mai longeviv antrenor din Europa și-a anunțat plecarea

În fotbalul german, când spui Christian Streich (58 de ani) spui Freiburg și invers.

Tehicianul nu a antrenat în cariera sa decât o singură echipă, la copii, la juniori, dar și la seniori, unde a fost mai întâi secund și apoi principal. “Era Streich” va ajunge, însă, la final.

Luni, pe contul oficial de Twitter, echipa din Bundesliga a anunțat că va renunța la serviciile lui Streich odată cu sezonul următor, iar tehnicianul a oferit și o declarație.

“M-am gândit mult. Am vorbit de mult timp despre asta. A fost mereu foarte, foarte important pentru mine să nu ratez ocazia de a pleca atunci când cred eu că a venit vremea, scrie digisport.ro.

Acum e nevoie de o reîmprospătare la nivelul clubului. Această echipă e viața mea și sunt extrem de recunoscător pentru sprijinul și afecțiunea de care am avut parte întotdeauna aici”, a declarat Streich, conform Spiegel.

Dacă se ia în considerare doar perioada petrecută ca principal la seniori, Streich este al doilea cel mai longeviv antrenor al momentului, în fotbalul european.

Neamțul a fost promovat la echipa mare pe 29 decembrie 2011, iar singurul tehnician care îl depășește este Diego Simeone, care a semnat cu Atletico în același an, cu șase zile mai devreme.

La nivel de seniori, Streich nu a cucerit decât un trofeu cu Freiburg, titlul în al doilea eșalon german, în sezonul 2015/2016. Per total, a condus echipa în 481 de meciuri oficiale, cu o medie de 1,46 puncte per meci.

Cariera lui Christian Streich la Freiburg:

antrenor la copii (iulie 1995 – iunie 1996)
antrenor la juniori (iulie 1996 – iunie 2011)
antrenor secund la seniori (iulie 2007 – decembrie 2011)
antrenor principal la seniori (decembrie 2011 – iunie 2024)