Federația de Fotbal care le-a interzis jucătorilor să țină Ramadanul! Primele tensiuni printre jucători

Selecţionata de fotbal a Franţei, campioana mondială din 2018, o va întâlni sâmbătă, 23 martie, pe Germania, la Lyon, iar pe 26 martie, o va înfrunta pe Chile, la Marsilia în două jocuri amicale premergătoare EURO 2024.

Federația Franceză de Fotbal (FFF) a transmis o directivă foarte clară: în echipa națională, fie că este de seniori sau cele de tineret, postul Ramadanului nu se practică.

Postul musulman, care a început pe data de 10 martie și se va încheia pe 9 aprilie, le este interzis jucătorilor convocați la selecționatele franceze de fotbal. La echipele de club, fiecare este liber să decidă cum dorește.

În timpul Ramadanului, credincioșii postesc de la răsărit până la apus și se roagă de mai multe ori pe zi, scrie digisport.ro.

Ramadanul este o perioadă de reflecție și respect, care marchează perioada lunii în care Profetul Mohamed a avut primele revelații. Ramadanul este unul dintre cei cinci piloni ai Islamului.

Decizia luată de FFF a produs chiar tensiuni, pe alocuri, în rândul unor jucători musulmani, conform Gazzetta dello Sport.

Anul trecut, jucătorii Under 21 ai Franței au amenințat cu grevă generală în cazul în care erau împiedicați să practice Ramadanul în cantonament. A fost nevoie de intervenția președintelui federației, Philippe Diallo, ca lucrurile să se aplaneze și să se aplice un regulament care să îi implice pe toți jucatorii, fără a face notă discordantă.

În ultimele luni, așadar, oficialii FFF au pregătit terenul, și au stabilit că de la Under 16 până la vicecampioana mondială de seniori, ”nicio practică religioasă nu va putea duce la schimbări în organizarea colectivă”.