Prima reacție a Paulei Badosa, după ce a învins-o pe Halep: „E o jucătoare foarte dură”

Simona Halep (32 de ani) – Paula Badosa (26 de ani), meci din turul 1 de la Miami Open.

Sportiva din România a fost învinsă în primul meci de la revenirea în circuitul WTA, cu scorul de 6-1, 4-6, 3-6. Partida a durat o oră și 58 de minute.

După ce a triumfat în fața Simonei Halep, Badosa, fosta ocupantă a locului 2 mondial, a explicat cât de importantă este această victorie pentru ea, scrie digisport.ro.

”Sincer, da (n.r. a fost surprinsă de nivelul arătat de ea și de Halep). Cred că am jucat destul de bine, mai ales în finalul meciului. A fost o luptă grozavă.

Sunt fericită pentru victorie. Pentru mine Simona este o jucătoare foarte dură, mai ales din punct de vedere mental. Am jucat de câteva ori împotriva ei și m-am chinuit destul de mult, așa că este o victorie mare.

Am suferit în primul set, dar am încercat să rămân pozitivă. Nu este ușor, sincer. Nu sunt foarte încrezătoare acum pentru că nu am fost pe terenul de tenis prea mult timp în ultima vreme. Această accidentare a fost foarte dificilă pentru mine. Sper să pot evolua în mai multe meciuri și să devin din nou ‘acea Paula’, care este puternică mental.

Spatele meu este ok, am grijă de el 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, dar acum mă dor și alte părți ale corpului, așa că am terminat jocul destul de obosită. Am o zi liberă, așa că mă voi recupera și aștept următorul meci.”, a spusPaula Badosa la finalul partidei.

Pentru prezența pe tabloul principal de la WTA Miami, Simona Halep va primi un cec în valoare de 23.250 de dolari și 10 puncte în clasamentul mondial de simplu (se află momentan pe locul 1140 în ierarhia Live WTA).

În turul al doilea, Paula Badosa (80 WTA) ar trebui să joace cu Aryna Sabalenka (2 WTA), dacă jucătoarea din Belarus nu va alege să se retragă (n.r. după moartea iubitului ei).

Simona Halep disputase ultimul ei meci oficial pe data de 29 august 2022

Meciurile directe dintre Paula Badosa și Simona Halep:

Aceasta este prima victorie obținută de Paula în fața Simonei.

2024, Miami: 1-6, 6-4, 6-3 pentru Paula Badosa
2022, Wimbledon: 6-1, 6-2 pentru Simona Halep
2022, Madrid: 6-3, 6-1 pentru Simona Halep