Dani Alves, eliberat condiționat din închisoare! Condițiile impuse de Tribunalul din Barcelona

Dani Alves (40 de ani) a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pe data de 22 februarie, după ce judecătorii l-au declarat vinovat de agresarea sexuală.

Fostul fotbalist a violat o femeie într-un club din Barcelona, la finalul anului 2022. Este important de precizat că Parchetul și apărarea fostului fotbalist au făcut apel la sentința tribunalului.

În timp ce Parchetul a cerut majorarea pedepsei, la nouă ani de închisoare, avocații lui Dani Alves au cerut eliberarea condiționată a fostului fotbalist. Tribunalul din Barcelona a ținut o audiere pentru a soluționa eliberarea provizorie a fotbalistului pe 19 martie.

La doar o zi distanță de la acest moment, Tribunalul din Barcelona a decis să-l elibereze condiţionat pe Dani Alves, în schimbul unei cauţiuni de un milion de euro, până la soluţionarea recursurilor împotriva sentinţei care i-a adus o condamnare la închisoare cu executare de patru ani şi jumătate.

În urma deciziei completului de judecată al Tribunalului din Barcelona, unde unul din judecători a fost împotriva eliberării, Alves poate părăsi închisoarea dacă va achita cauţiunea de un milion de euro.

Fostul fotbalist are obligaţia să nu părăsească ţara şi să predea cele două paşapoarte, spaniol şi brazilian, precum şi să se prezinte în faţa instanţei la termenele stabilite.

“Cred în justiţie, nu fug nicăieri”, a spus fostul internaţional. Marţi, la finalul audierii sale prin videoconferinţă din penitenciarul Brians 2, în care se află închis de un an, Danie Alves a spus că va merge “până la capăt” în acest caz, pentru că are încredere în justiţie.

Alves se afla în arest preventiv din data de 20 ianuarie 2023 și a executat deja 14 luni de arest din pedeapsa de patru ani și jumătate de închisoare, potrivit agerpres.