FOTO: Surpriza Superligii, Dacia Buiucani, achită salarii la doar patru fotbaliști: Interviu exclusiv cu Constantin Anghel

Patronul Clubului de fotbal Dacia Buiucani, echipa care are doar patru jucători care primesc salarii, aceștia fiind toți foarte tineri, media de vârstă a echipei fiind de 20,4 ani, investește în tinerii fotbaliști moldoveni. Scopul lui este de a evolua în Cupele Europene, poate chiar în acest sezon.

 

„Pentru echipa noastră, asta ar însemna să fie văzută la nivel internațional, Discipolii lui Viorel Frunză ar putea ajunge în cluburi cotate bine ulterior,” a declarat Constantin Anghel pentru RealMedia.

Cei patru fotbaliști care sunt salarizați primesc 13.600 de lei, salariul mediu pe economie, potrivit patronului clubului.

Aceștia sunt: Dumitru Bivol, Eugen Zasavițchi, Maxim Focșa și Ștefan Efros.

„Șapte discipoli de-ai noștri au jucat în selecționata Moldovei, lucru cu care ne mândrim,” a mai adăugat Constantin Anghel.

Cel mai scump jucător al clubului este Dumitru Bivol, în vârstă de 22 de ani, cotat pe transfermarkt cu 200.000 de euro. Acesta este și cel mai vechi discipol al academiei Dacia Buiucani.

Antrenorul clubului este Viorel Frunză.

Constantin Anghel ne mai spune că are peste 200 de oferte de la fotbaliști europeni, însă el pune accent pe a crește și a investi în fotbaliștii moldoveni.

„Ne dorim să evoluăm în Cupele Europene, poate chiar în acest sezon. Pentru echipa noastră asta ar însemna să fie văzută la nivel internațional, fotbaliștii ar putea ajunge în cluburi cotate bine.

Din păcate, noi la Dacia Buiucani nu avem posibilitatea de a achita fotbaliștii. Eu din start le spun că la noi ei nu o să facă bani, însă au posibilitatea de a se manifesta și de a pleca la cluburi unde să câștige bani.

Doar patru jucători din echipă primesc salarii, cei profesioniști. Restul fotbaliștilor din echipă nu primesc nimic. Noi nu avem de unde să îi achităm și nu avem cu ce. Ei sunt asigurați medical, primesc susținerea noastră, au posibilitatea să se antreneze la cote maxime, de a crește.

Politica clubului este de a nu avea jucători regionali, și nu pentru că nu ne permitem, eu am multe oferte de la europeni, dar noi punem miză pe jucători moldoveni,” a mai adăugat patronul clubului Dacia Buiucani, Constantin Anghel.

Menționăm că în prima etapă din Faza 2 din Super Liga, Sheriff Tiraspol cu greu a remizat cu Dacia Buicuani, scorul final fiind 1:1.

CSCT Buiucani este unul dintre cele mai cunoscute școli de fotbal din țară. În prezent, aici practică fotbalul 450 de copii şi juniori, începând de la vârsta de 5 ani, sub îndrumarea a 24 de antrenori calificaţi.

Aici și-au început cariera fotbalistică Victor Golovatenco, Radu Gînsari, Vadim Rață, Cătălin Carp, Nicolae Cebotari, Nicolae Milinceanu, Alexei Koșelev, foști sau actuali jucători ai Naționalelor Moldovei, Sergiu Tacot, Alexei Capsamun, ambii componenți ai Naționalei de futsal.