Cine e românul care e prieten cu Pau Cubarsi și strălucește la Barcelona: „Xavi e cu ochii pe el”

FC Barcelona este un club care pune mare preț pe tinerii fotbaliști, majoritatea proveniți din La Masia, academia clubului.

În ”ograda” catalanilor se află și un român, care a ajuns să-i atragă atenția până și lui Xavi. Este vorba despre Leonard Saca, care are 17 ani.

Saca s-a născut la Ialoven, în Republica Moldova, dar are și cetățenie română, iar în acest moment face parte din lotul celor de la Barcelona U18.

”După ce l-a descoperit pe Pau Cubarsi, Barcelona lucrează deja la dezvoltarea lui Leo Saca. Foarte tânărul fundaș central, de picior stâng, are origini moldovene și a ajuns la Barcelona când avea doar 9 ani.

De atunci nu s-a oprit din a învăța, a progresa și a-și îmbunătăți jocul.

Laporta și Xavi urmăresc zi de zi evoluția lui Leo Saca și sunt realmente surprinși.

Cu un fizic impunător, cu o ieșire din apărare foarte limpede și forță în faza defensivă, Leo Saca e așteptat să facă lucruri mari în tricoul Barcelonei”, au scris spaniolii despre tânărul fotbalist care începe să atragă atenția mai marilor de la gruparea blaugrana.

Spaniolii mai susțin că Leo se înțelege bine cu Pau, cei doi fiind deja prieteni, scrie digisport.ro.

La 17 ani, Pau Cubarsi este nou ”perlă” din curtea celor de la FC Barcelona.

Xavi (43 de ani) a văzut un potențial enorm în tânărul stopper și a decis să îl folosească în cât mai multe partide.

Astfel, Pau Cubarsi a fost titular în partida din ”optimile” UEFA Champions League contra celor de la Napoli, scor 3-1, și nu a dezamăgit.

Fundașul central spaniol a avut o evoluție solidă și a fost numit ”omul meciului”, chiar la debutul în cea mai importantă competiție intercluburi.
Chiar dacă FC Barcelona i-a propus prelungirea contractului, doar verbal, Manchester City e gata să ”îl fure” pe tânărul fotbalist.

Conform celor de la Fichajes, ”Cetățenii” vor să profite de faptul că Pau Cubarsi nu a semnat deocamdată un nou angajament și să plătească clauza de reziliere din actualul contract care este de doar 10 milioane de euro.

Fundașul de 17 ani mai are contract cu FC Barcelona până în vara anului 2026, însă dacă noul contract oferit de catalani nu este satisfăcător, sursa citată anunță că ia în calcul să plece de pe Camp Nou.