Mutare surpriză în Formula 1! Cine poate fi noul coleg al lui Verstappen

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. (29 de ani, Ferrari) a câştigat Marele Premiu de Formula al Australiei, desfăşurat duminică, pe circuitul de la Albert Park, Melbourne.

Max Verstappen (26 de ani, Red Bull) a fost învins pentru prima dată în acest sezon. Olandezul a abandonat în turul al patrulea.

“Trebuie să aștept câteva curse. Sunt conștient de situația mea, care este unică, pentru că sunt doar trei campioni mondiali pe grilă. Și probabil că va fi doar unul disponibil pentru 2025 (n.r. referindu-se la el însuși).

Așa că am acum o poziţie bună de pe care pot începe tratativele” a spus Fernando Alonso înainte de începerea sezonului, potrivit digisport.ro.

Se preconizează în ultimele ore faptul că Christian Horner dorește ca spaniolul Fernando Alonso să fie incorporat în structura piloților de la Red Bull. CEO-ul lui Red Bull e convins că Alonso e alegerea perfectă, asta după ce zilele trecute înclina să îl aducă la constructorul austriac pe Carlos Sainz Jr.

”Întotdeauna a fost un mare fan al lui și îl dorește în echipă”, a întărit ideea aducerii lui Alonso și Ralf Schumacher, pentru sursa menționată mai sus.

Cu toate acestea, Alonso va trebui mai întâi să se gândească dacă vrea sau nu să continue în Formula 1 la Aston Martin. Decizia lui depinde de un singur lucru: să știe dacă îsi mai dorește un angajament deplin pe termen lung și dacă e convins de noul proiect de la Red Bull.

“Vrem să aliniem cea mai bună pereche pe care o putem avea. Câteodată trebuie să privești și în afara curții tale.”, a declarat Horner după cursa din Australia.

Un scenariu și mai fantezist îl dă pe Sainz la Red Bull chiar în locul campionului mondial Max Verstappen. În ultima vreme s-a vorbit despre un conflict intern la echipa austriacă, cu posibilitatea ca olandezul să plece la Mercedes, pentru a completa locul lăsat liber de Hamilton.