VIDEO: Ucraina s-a calificat la Euro 2024 cu o victorie în faţa Islandei

Echipa naţională de fotbal a Ucrainei s-a calificat marţi la turneul final al Euro 2024. Ucrainienii au învins Islanda la Wrocław (Polonia) cu 2-1 (0-1), într-una din cele trei finale ale play off-ului de baraj care au decis ultimele calificate. Ucraina va juca la Euro în grupă cu România.

Viktor Tsygankov (54) şi Mykhailo Mudryk (84) au răsturnat situaţia pe tabela de marcaj, după ce Ucraina a fost condusă la pauză cu 0-1.

Cei doi au marcat marcat golurile victoriei în repriza secundă, îndeplinind misiunea de calificare a ţării măcinate de război, motiv pentru care a fost nevoită să joace meciuri „acasă” în Slovacia, Cehia, Germania şi Polonia.

Albert Gudmundsson a adus Islanda în avantaj în prima repriză, dar a cedat posesia şi iniţiativa, încercând să conserve rezultatul şi să ţină piept ofesivei Ucrainei.

Este a patra calificare consecutivă la turneul final continental pentru Ucraina, care îşi ocupă locul în Grupa E alături de Belgia, Slovacia şi România. România şi Ucraina se vor confrunta la debutul turneului din Germania, pe 17 iunie.