Logodnica unui star de la Manchester United, implicată într-o fraudă de peste 18.000.000€. Află detalii

Starul lui Manchester United, Scott McTominay (27 de ani), se confruntă cu probleme, după ce polițiștii investighează o presupusă fraudă de investiții, care l-a făcut pe fotbalistul scoțian să piardă un milion de euro.

McTominay s-a implicat într-o firmă de investiții condusă de logodnica sa, Cameron Reading, și tatăl ei, Ashley.

Fortres Capital Partners intrase în faliment în luna septembrie a anului trecut, deoarece datora peste 18 milioane de euro și a lăsat 230 de persoane cu banii luați. Se zvonește că firma a luat bani de la investitori, iar apoi i-a împrumutat cu dobânzi mai mari debitorilor.

Administratorii de la Begbies Traynor (firmă specializată în restructurare corporativă) investighează prăbușirea și un presupus decalaj mare între banii împrumutați de Fortress debitorilor și sumele datorate investitorilor.

Acum s-a aflat că face obiectul unei anchete a ofițerilor de la Poliția Metropolitană. ”Putem confirma că ofițerii de la Echipa de Criminalitate Economică investighează acuzațiile de fraudă făcute poliției la 10 noiembrie 2023, în urma unei sesizări din partea Action Fraud. Nu au fost făcute arestări. Anchetele sunt în curs de desfășurare”, scriu cei de la The Sun.

Firma a cheltuit milioane de euro pentru a investi în proprietăți de lux în Marea Britanie, Dubai și Spania. McTominay a împrumutat firma cu peste un milion de euro pentru a cumpăra o proprietate în Portugalia.

Administratorii au afirmat că investitorii sunt așteptați să obțină doar 10 cenți din fiecare euro investit.

Câțiva dintre cei care și-au lăsat banii pe mâna acestei companii au răbufnit pe rețelele sociale. “Există o fotografie cu Cam (n.r.-soția lui McTominay) sărutând un pahar de şampanie într-o cameră de hotel ClaridgeTechers, alături de Scott. Pun sare pe rană pentru aceia dintre noi care au pierdut economiile sau se confruntă cu pierderea caselor lor”.