Mariana Eșanu, campioană națională la lupte libere, pentru a patra oară. Vezi ce își dorește cel mai mult sportiva care are acasă trei copii

Mariana Eşanu-Cherdivară era până astăzi triplă campioană europeană, dublă campioană mondială şi singura sportivă de lupte libere din Republica Moldova care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio. Sportiva a devenit acum câteva minute campioană națională la lupte libere pentru a patra oară în categoria 62 kg.

„Pentru mine este important să fiu în formă, iar titlul de campioană națională mă bucură pentru că asta înseamnă că la 32 de ani și cu 3 copii sunt atât de pregătita. Le mulțumesc mult antrenorilor și familiei care îmi este alături. Merg acum la Baku cu gânduri pozitive să îmi ating scopul principal – calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Vreau să fiu acolo să simt atmosfera de la Jocuri,” a declarat pentru RealMedia campioana.

Menționăm că în perioada 27-29 martie, are loc Campionatul Republicii Moldova de lupte feminine.

Mariana este discipola Școlii de Rezerve Olimpice din Călărași.

Constantin Cobîlean, antrenorul sportivei: „Este bine ca Mariana la vârsta asta și cu 3 copii e în formă și principalul acum este turneul de calificare la Jocurile Olimpice, din Baku. Pentru Școala de lupte din Călărași este o mândrie din nou ca să fim acolo sus. De 44 de ani creștem campioni europeni, mondiali, așa că tradiția merge înainte. Voi merge pe data de 3 la Baku, alături de Mariana, ca să îi fiu alături în aceste momente critice și importante.”

„Azi se luptă și campionul european under 15, Cătălin Spînu (71 kg) și Vlad Stratan la 74 (kg) under 20. Ne punem mari speranțe în acești elevi ai școlii noastre,” ne mai spune antrenorul Constantin Cobîlean.