FOTO: Aur pentru Moldova: Judocanul Adil Osmanov a câștigat titlul de campion absolut la unul din cel mai grandios turneu de calificare olimpică

Aur pentru Republica Moldova. Judocanul Adil Osmanov, a câștigat titlul de campion absolut în limitele categoriei de -73kg, la unul din cel mai grandios și puternic turneu de calificare olimpică – cupa mondială seniori “Grand Slam” din or. Antalya (TURCIA).

Adil Osmanov a demonstrat toată amploarea maiestriei tehnice și tactice, a talentului impresionant și dominarea perfectă a concurenților pe tatami.

El a dispus succesiv de adversarii: Thelmo GOMES (POR), Joshua GREEN (IRL), Karim ABDULAEV (UAE), Bilal CILOGLU (TUR), SHEROV (TJK) și în finală a învins din nou judocanul Rashid MAMMADALIYEV (AZE).

Pentru performanța excepționala la nivel mondial, campionului Osmanov Adil și-a exprimat recunoștința D-lui Valeriu Duminica, antrenor principal al Lotului Național, D-lui Dorin Goţonoagă , antrenor secund al Lotului, antrenorilor Buiuc Ilie și Mihail, colegilor de tatami, părinților și tuturor suporterilor.

In lupta pentru calificarea olimpică, pe arena din TURCIA au participat 628 de sportivi din 93 de țări.

Selecționata națională evoluează sub în următoarea componență:
Izvoreanu Radu, -66 kg
Pelivan Petru, – 73 kg
Osmanov Adil, -73 kg, medalia de aur
Sterpu Victor, -81 kg, locul 7
Latisev Mihail, -81 kg
Diacenco Oxana +78 kg