VIDEO: Cupa Moldovei la Lupte Libere: Să cunoaștem împreună campionii

A luat sfârșit Cupa Moldovei la lupte libere. Cca 400 de sportivi din toată țara au luptat pentru titlul de Campion.

Cătălin Spînu (71kg), discipolul Școlii de Rezerve Olimpice din Călărași, a devenit campionul Cupei Republicii la Lupte Libere.

Acesta, în finală a luptat cu Robert Constantinov, câștigându-l fără drept de apel cu scorul de 12-2.

Până a ajunge în marea finală, luptatorul din Călărași a trecut de 4 adversari. Cătălin își adjudecă această distincție pentru a doua oară. Acum acesta se pregătește de Campionatul Republicii care va avea loc în perioada 18-20 aprilie.

Campionul a declarat pentru RealMedia că finala a fost una grea.

„Asta pentru că mi-am depășit adversarul la capitolul pregătire fizică. Vreau să mulțumesc antrenorilor pentru munca ce o depun zilnic cu mine, iar eu la rindu-mi sunt bucuros să aduc medalia de aur la Călărași.”

Medaliat cu aur la Cupa Moldovei este și Vlad Stratan, elev al școlii de lupte din Călărași (74 kg), acesta fiind și favoritul publicului dar și al categoriei.

Printre premianți este și Cătălin Curecheri (61 kg), acesta duce acasă medalia de argint. După ce a pierdut în finală de la Ojog Mihail, discipol al liceului Republican cu profil Sportiv din capitală.

„A fost greu pentru mine pentru că eu de obicei lupt la 55 kg, dar am vrut să încerc în această categorie, una cu mulți adversari puternici. Dar la Campionatul republicii voi reveni în categoria mea obișnuită – 55 kg. Merg acasă bucuros pentru că am făcut 4 lupte frumoase,” a declarat Cătălin Curecheri pentru RealMedia.