Dosar de insolvenţă pentru HiSky din România, după ce o agenție de turism a spart tăcerea: „Au început să mă denigreze, amenințe, șantajeze”

O agenție de turism din România – Bonjour Internațional Tour,  aflată și ea în proces de insolvență, a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva companiei aeriană HiSky.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a programat un prim termen de judecată pe 4 iunie 2024.

Compania HiSky EUROPE SRL este administrată de moldoveanul Iulian Scorpan, fost director al AIR Moldova.

Contactat de către RealMedia, acesta ne-a spus că agenția de turism are datorii față de HiSky, iar prin ceea ce se întâmplă acum ei vor pur și simplu să lungească procesul.

În același timp, administratorul agenției de turism Bonjour Internațional Tour, Nae Adriana Cristina, învinuiește compania HiSky de fals în acte.

Aceasta a declarat pentru RealMedia că pe parcursul colaborării agenției sale de turism cu compania abia HiSky, cea din urmă ar fi dublat facturi, ar fi inclus în lista zborurilor curse care nu ar fi existat.

„Am fost preântîmpinată că HiSky are probleme în Republica Moldova și să nu mă leg cu ei, însă, mi i-a recomandat cineva de la TAROM, de asta și am riscat să colaborez cu ei. Eu i-am făcut cunoscuți în România pe ei, datorită curselor charter cu agenția mea ei au crescut aici. În momentul când le-am cerut acte confirmative precum ca compania lor ar fi înregistrată în România și nu ar avea nici o legătură cu cea din Republica Moldova, ei au început să mă denigreze, amenințe, șantajeze,” a mai spus administratorul agenției de turism.

Menționăm că pentru anul 2022, HySky din Romînia a raportat venituri de 397,8 milioane de lei românești, iar HiSky din Republica Moldova – de peste 714 milioane de lei moldovenești.

Readacția RealMedia va ține sub control parcursul acestei istorii și vom reveni cu detalii ulterioare.