VIDEO: În R. Moldova au apărut trei produse noi inovatoare: Află mai multe despre îngrășămintele lichide

Pentru sezonul agricol 2024, Daymsa își lărgește portofoliul pe piața din Republica Moldova prin adăugarea a trei produse inovatoare, create special pentru a sprijini fermierii în optimizarea eficienței culturilor lor:

Naturacid: Ideal pentru reglarea pH-ului apei utilizate în tratamentele foliare

Capacitatea produsului Naturacid de a reduce pH-ul apei, acționând ca agent antispumant și de a îmbunătăți eficacitatea produselor de tratament prin stabilizarea pH-ului, oferă un avantaj competitiv. Diferențiatorul principal al Naturacid-ului constă în proprietatea sa unică de a schimba culoarea apei în funcție de pH, permițând fermierilor să monitorizeze și să ajusteze pH-ul apei instantaneu, fără necesitatea unor echipamente complexe de măsurare a pH-ului.

De exemplu, este bine cunoscut faptul că erbicidele, în special cele bazate pe glifosat, au o eficacitate maximă în condiții de aciditate. Studiile indică faptul că glifosatul își exercită cea mai bună acțiune la un pH 4. În contrast, un glifosat aplicat cu apa cu un pH 8 are efect în următoarele 30 de minute, după care produsul își pierde semnificativ eficiența. Având în vedere că mulți fermieri pot petrece mai mult de jumătate de oră pentru a transporta soluția pregătită până în câmp, există un risc înalt ca erbicidul să nu- și atingă potențialul maxim de acțiune.

Această problemă poate fi evitată prin pregătirea amestecului erbicidului în apă cu un pH ajustat la 4, astfel, soluția rămâne eficace pentru o perioadă de până la 24 de ore. Prin urmare, ajustarea pH-ului apei la un nivel optim nu numai că extinde durata de eficacitate a erbicidului, dar permite și reducerea cantității de produs și substanță activă necesară.

În concluzie, aducând apa la un pH optim, putem reduce cantitatea de produs și de substanță activă folosită, iar efectul său asupra plantei este îmbunătățit.

Efical WSP: Produs nou revoluționar care întărește peretele celular

Efical WSP este un produs bazat pe oxid de calciu, având o compoziție de 27% complexată cu aminoacizi (9%). Acest produs nu conține azot chimic, ci doar azot organic provenit din aminoacizi. Un aspect important este că are un pH de 5,4, fiind singurul calciu de pe piața actuală cu un pH acid, ceea ce favorizează considerabil absorbția și mobilitatea calciului în interiorul plantei. Se recomandă aplicarea acestuia pentru toate culturile care necesită calciu, predominant în culturi pomicole (cireș, măr) și leguminoase. Avantajul semnificativ este că produsul conține o concentrație mare de calciu, 100% organic, fiind certificat pentru utilizare în agricultura ecologică, și se remarcă prin mobilitatea foarte bună în interiorul plantelor.

Cu produsul Efical WSP  vom obține o mai bună absorbție și mobilitate de Calciu în plante. Conform testărilor efectuate în decurs de trei ani de zile, în România, s- a demonstrat că acest produs elimină carența de calciu în culturile unde a fost aplicat.

Efical WSP este foarte bun în controlul deficiențelor sau dezechilibrelor în asimilarea calciului, cum ar fi:

  • Putregaiul aseptic la florile de leguminoase.
  • Crăparea fructelor.
  • Stafidirea merelor.
  • Necrozarea vârfului la căpșuni, etc..
  • Îmbunătățește calitatea fructelor și a altor organe productive, în special consistența acestuia, la pomi fructiferi, legume etc.

Naturvital Plus – biostimulator pentru îmbunătățirea solului și creșterea producției

Cu un conținut de 14% acid humic și 7% acid fulvic per kilogram, Naturvital Plus diferă prin modul în care adresează deficiențele solului, îmbunătățind permeabilitatea solurilor argiloase și retenția de nutrienți în cele nisipoase. Aceasta facilitează accesul rădăcinilor la nutrienți, asigurând o nutriție optimă.

Deci, care este rolul Naturvital Plus?:

  • Asigură terenului o structura spongioasă, ajută la înmuierea solului aglomerat și legarea solurilor nisipoase.
  • Îmbunătățește eficiența îngrășămintelor minerale.
  • Ajuta la mineralizarea si salinizarea corecta a solului.
  • Crește productivitate și avansează data recoltării
  • Îngrășământ foliare: deosebit de util pentru a spori absorbția altor minerale sau produse fitosanitare.

Pentru mai multe detalii, accesați bioprotect.md – distribuitorul oficial a produselor Daymsa în Moldova.