Controversele în urma turneului FEA continuă: Igor Zadorojneac consideră că Stanislav Reniță ar fi trebuit să fie penalizat pentru că i-ar fi spart capul

Sâmbătă, pe 30 martie, la Chișinău a avut turneul FEA Legacy, Gala spectaculoasă, care a adus în ring mai mulți luptători de top. Luptătorul Igor Zadorojneac a fost cel care şi-a încearcat forţele cu legendarul Stanislav Reniță, primul ieșind învingător din luptă. În urma înfrângerii, Reniță s-a arătat a fi nemulțumit de arbitraj, iar adversarul său, Zadorojneac, l-a contrazis, menționând că Stas ar fi meritat chiar să fie penalizat în timpul luptei.

Pentru o reacție în acest sens l-am contactat și pe învingătorul luptei, Igor Zadorojneac, care ne-a declarat că Stanislav are dreptul să creadă că nu a pierdut lupta, întrucît este o trăsătură umană să fii subiectiv în evaluarea proprie. În același timp, opinia lui Zadorojneac este absolut diferită de a lui Reniță.

„Așa cum știți, am ieșit victorios în turneul piramidal la evenimentul FEA Legacy. Recent, în presă a apărut un articol cu comentariile adversarului meu din finală, Stanislav Reniță, unul dintre cei mai talentați sportivi din FEA, care va rămîne pe paginile de aur ale istoriei FEA. Îl respect profund pe Stanislav, deoarece, și datorită lui sportul nostru a devenit atît de popular în Moldova. Și, chiar dacă în ring am fost adversari, sportul ne învață să avem respect unul față de altul,” a declarat pentru RealMedia Igor Zadorojneac.

Potrivit lui Igor, Stas ar fi putut fi penalizat cu yellow card pentru loviturile de cap, chiar dacă acestea au fost neintenționate, mai ales că una dintre ele i-ar fi spart capul adversarului.

„Stanislav are dreptul să creadă că nu a pierdut lupta, întrucît este o trăsătură umană să fii subiectiv în evaluarea proprie. În același timp, opinia mea este absolut diferită de a lui: consider că am cîștigat, chiar dacă lupta a fost strînsă. Apropo, vorbind despre arbitraj, și eu aș putea spune că el ar fi putut fi penalizat cu yellow card pentru loviturile de cap, chiar dacă acestea au fost neintenționate, mai ales că una dintre ele mi-a spart capul meu. În plus, l-am expediat în knockdown spre sfârșitul meciului și am fost surprins cînd arbitrii au anunțat extra round. Dar, necătînd la toate acestea, am tăcut și mi-am făcut lucrul mai departe, cîștigînd piramida.
Fiind tînăr și fără multă experiență, mereu am fost un underdog în toate luptele pe care le-am avut la FEA (deja 5 la număr), dar visul care îl am și dedicația cu care îmi fac lucrul mă făceau sigur că sunt favorit în fața fiecărui adversar,” a mai declarat pentru RealMedia Luptătorul Igor Zadorojneac.

Și președintele FEA, Dorin Damir, a declarat pentru RealMedia că FEA are una din cele mai bune echipe de arbitraj din Europa, iar ceea ce ține de Stanislav, acesta spune că posibil se vor vedea în următoarele zile și vor discuta acest subiect, însă, până atunci, Damir a ținut să menționeze că dacă Reniță sau antrenorul său nu sunt de acord cu arbitrajul, trebuie să depună o contestație în acest sens. Mai mult, acesta a declarat că în zilele următoare va posta și pe pagina de Facebook FEA Championship lupta dintre Stanislav Reniță ș Igor Zadorojneac, pentru ca toți doritorii, amatorii și specialiștii să privească și să dea apreciere.

Citește și reacțiile lui Stanislav Reniță și a președintelui FEA Dorin Damir