Trădare în Spania? Vezi cine e fotbalistul care pleacă de la Barcelona și semnează cu Atletico Madrid

Barcelona este pregătită să se despartă de mai mulți jucători în vară, odată cu plecarea lui Xavi Hernandez (44 de ani) de pe banca tehnică.

Astfel, printre fotbaliștii care au șanse mari să părăsească Catalonia din sezonul viitor este Marcos Alonso (33 de ani), fundașul stânga adus în urmă cu doi ani, liber de contract, de la Chelsea care a evoluat doar 299 de minute în acest sezon din cauza problemelor medicale.

Însă, potrivit presei din Spania, Alonso nu va rămâne liber de contract pentru foarte mult timp, întrucât, se pare, că deja și-ar fi ales viitoarea destinație și va evolua chiar la o rivală a Barcelonei.

Marcos Alonso va semna liber de contract cu Atletico Madrid
Potrivit El Larguero, citat de Cadena Ser, după ce va pleca de pe Camp Nou, Marcos Alonso va semna liber de contract cu Atletico Madrid și va deveni coechipier cu portarul român Horațiu Moldovan (26 de ani).

Sursa citată anterior mai scrie că între fotbalistul spaniol și trupa pregătită de Diego Simeone (53 de ani) deja există o înțelegere în privința detaliilor contractuale, scrie digisport.ro.

Trecerea lui Marcos Alonso de la Barcelona la Atletico Madrid poate fi considerată drept ”o trădare” în fotbalul spaniol, în contextul rivalității istorice care există între cele două formații cu pretenții din La Liga.

De când a ajuns la Barcelona (toamna anului 2019), Marcos Alonso a evoluat doar în 44 de partide pentru Barcelona (în flancul stâng al apărării a fost titularizat de cele mai multe ori puștiul Alejandro Balde). De asemenea, Alonso a reușit să marcheze 3 goluri pentru catalani.

3 milioane de euro este cota de piață a lui Alonso, conform Transfermarkt.