VIDEO: Halterofilii moldoveni, la Cupa Mondială de Haltere, ultima etapă de calificare la JO. Antonio Conflitti ne spune care sunt șansele moldovenilor de a ajunge la Paris

Lotul național de haltere în componența atleților Erighina Elena, Bratu Tudor și Robu Marin, în perioadă 31 martie – 11 aprilie 2024 participă la Cupa Mondială de Haltere – Seniori, ultima etapă de calificare către Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Evenimentul se desfășoară la Phuket în Tailanda.

„Pentru Federația de Haltere din Moldova, această etapă, la fel ca și pentru toți, aceasta fiind ultima etapă de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, este una foarte importantă. Avem trei sportivi participanți. Robu Marin și Bratu Tudor pentru a-și apăra cota pe care deja au obținuto și cu Erighina Elena care va încerca să își obțină cota. Nu este foarte important pentru noi de această dată dacă luăm sau nu medalii, noi trebuie să luăm biletul pentru Paris,” a declarat pentru RealMedia președintele Federației Naționale de Haltere cât și a celei Europene, Antonio Conflitti.

Menționăm că Marin Robu va evolua pe 6 aprilie, Tudor Bratu pe 8 aprilie și Elena Erighina pe 9 aprilie.

Astăzi, 3 aprilie, sportivii moldoveni au ajuns în Tailanda.

Astfel, delegația de haltere a Republicii Moldova se pregătește intens pentru participarea la Jocurile Olimpice de vară din acest an, sportivii moldoveni evidențiindu-se prin performanțe remarcabile în competițiile internaționale. Cu o echipă de sportivi determinați și dedicați, antrenori experimentați și suportul ferm al comunității sportive, Moldova este hotărâtă să-și facă simțită prezența în competiția olimpică.

Marin Robu este 100% calificat, potrivit președintelui Federației de profil.

„Marin, e pe locul 8 la moment. El a mers la Cupa Mondială din Thailanda, și pentru el e mai simplu, e nevoie doar să se prezinte, așa cum cei din urmă sunt departe ca punctaj. Spre exemplu, locul 11, ocupat de americanul Damron Nathan, are un total de 370 kg ridicate. Cu 9 mai puține decât Marin, așa că practic e imposibil să-l depășească,” a declarat Antonio Conflitti.

Ce ține de Tudor Bratu, conform calculelor, sportivul e în top 10.

„Tudor s-a pregătit intens pentru Cupa Mondială din Phuket, care este și utima etapă de calificare pentru halterofili. El practic e calificat la fel ca Robu,” a mai declarat Președintele Federației de Haltrere.

Elena Erighina – șansele ei sunt mai scăzute. „Ea la Sofia a ridicat 234 kg, și e pe locul 14 mondial. Trebuie să îmbunătățească cu 9-10 kg ca să se califice. În cazul că nu va face aceste 10 kg, e suficient să facă măcar 5 kg, ca să fie prima din Europa și poate să obțină realocare,” a menționat Antonio Conflitti.

Cu toate că competiția la nivel olimpic este acerbă, echipa de haltere a Republicii Moldova este determinată să se ridice la înălțimea provocării și să ofere spectacolul și mândria țării lor.

Cu fiecare antrenament și ridicare de greutăți, sportivii moldoveni își pun toate speranțele în momentul când vor fi în arenă, reprezentând cu onoare țara lor la Jocurile Olimpice.