Veste nemaipomenită pentru Simona Halep, când nimeni nu se mai aștepta, nici măcar ea

Marele vis al Simonei Halep (32 de ani, locul 1.143 WTA) după revenirea în activitate este să reprezinte din nou România la Jocurile Olimpice de la Paris.

Din cauza unei accidentări, Halep nu va face parte din echipa României de Billie Jean King Cup pentru duelul cu Ucraina, programat în perioada 12-13 aprilie.

Simona Halep are ”90% șanse” de a primi un wild card pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Acest lucru părea că-i va spulbera orice speranță de a ajunge la JO din această vară, însă George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, susține că Simona are, totuși, mari șanse să ajungă la Paris.

Chiar dacă nu îndeplinește niciunul dintre criteriile necesare pentru calificarea la Jocurile Olimpice, Simona Halep este pe punctul de a primi un wild card ”pentru performanțe extraordinare”, a declarat Cosac, potrivit digisport.ro.

Simona Halep a participat la o singură ediție a JO, în 2012, la Londra. A fost eliminată în primul tur.
”Ca să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a jucat şi acum este accidentată. Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare.

De la 59 la 64 sunt nişte wild card-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare. Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă parte din acele jucătoare.

Fiecare ţară participantă, are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte. Şi în aceste condiţii va fi puţin probabil ca în timpul scurt care a rămas până la Jocurile Olimpice ca Simona să aibă clasamentul necesar.

De aceea am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wildcard pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris. Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard. De ce? A fost numărul 1 mondial, câştigătoare de Grand Slam chiar la Paris şi faptul că i s-a făcut o mare nedreptate. Sunt nişte argumente care stau în picioare în faţa oricăror alte contraargumente”, a declarat George Cosac, la as.ro.

La revenirea în România după participarea la turneul WTA de la Miami, Simona Halep a declarat că, din punctul său de vedere, șansele de a merge la JO ”sunt minime”.

”Mi-aș dori foarte mult să mă calific, dar din ce am înțeles sunt șanse minime. La Paris se joacă Olimpiada, ar fi minunat, dar nu vreau să-mi fac speranțe prea mari. Nu am clasament și trebuie să fiu în primele 60 sau 70 ca să pot juca”, a spus Simona Halep, la sosirea în țară.