FOTO: „Vitejii” elevi ai liceului Mihai Viteazul din capitală au cucerit Grecia, prin dans

Anual elevii liceului Mihai Viteazul din capitală sunt invitați în Grecia, Atena, în baza unui acord de parteneriat cu instituțiile școlare din Europa. De această dată, aceștia s-au întors acasă cu locul 1.

Potrivit doamnei Nelly Berezovschi, directoarea liceului Mihai Viteazul, participanți au fost nouă elevi, cei mai buni ai liceului la dans sportiv.

„Acești elevi fac parte din clasele cu profil coregrafic. Sunt mandră de ei, nici nu calc pe pământ ci zbor de bucurie. Copii noștri sunt conectați cu alți elevi din statele participante, în așa fel ei pot promova nu doar tradițiile noastre naționale dar și ce au văzut de la colegii lor, noi desene de dansuri contemporane,” a declarat pentru RealMedia Nelly Berezovschi.

Acești copii sunt discipolii Oxanei Semionov, care activează la instituția liceală de mai bine de 15 ani, a crescut mai multe generații de dansatori care, cu regret, zice directoarea liceului, se stabilesc în statele europene. „Noi avem elevi în Germania, Suedia, Danemarca, Anglia, Italia și SUA.”

„În unele situații instituția achită cheltuielile, dar când pleacă la alte concursuri care nu sunt în baza de parteneriat plătesc părinții deja”.

Elevii liceului Mihai Viteazul din capitală participă nu doar la dansuri sportive și de gală, la fel, sunt primii și la dansuri populare, unde conducător artistic le este Mihai Chiriac.