Patronul unui club de fotbal denunță corupția din campionat. „Am probe. Îmi pare rău, dar voi face gălăgie mare”

John Textor, proprietarul lui Botafogo, se revoltă după ce echipa sa a pierdut titlul, acuzând mai multe cluburi, jucători și arbitri că au trucat întrecerea: „Eu am dovezi solide și le voi trimite procurorilor brazilieni. Sunt aici pentru a apăra onoarea formației mele și vă promit că nimeni nu se va atinge de meciurile noastre în acest an”.

Botafogo a terminat abia pe locul al cincilea sezonul trecut în Serie A braziliană, la șase puncte de campioana Palmeiras.

Finalul de 2023 a fost catastrofal și s-a reflectat în cele 11 etape fără victorie, cu numai șase puncte cucerite. Președintele clubului din Rio de Janeiro continuă să conteste triumful lui Palmeiras, denunțând jocurile de culise făcute în partea de final a întrecerii, scrie gsp.ro.

John Textor, care e și patronul lui Lyon, acuză de corupție mai multe cluburi, jucători și arbitri, acesta fiind, în opinia lui, explicația pentru eșecul echipei sale.

„Am probe pentru ceea ce spun. Îmi pare rău, dar voi face gălăgie mare! Voi trimite toate dovezile procurorilor brazilieni. Sunt aici pentru a apăra onoarea echipei mele și vă promit că nimeni nu se va atinge de meciurile noastre în acest an! Informațiile pe care le dețin sunt 100% verificate și eu nu voi renunța până nu se va face dreptate”, a amenințat patronul american de 58 de ani.

Aruncând mica „bombă”, în timpul unui interviu pe canalul Youtube Canal do Medeiros, John Textor e conștient de impactul unor astfel de acuzații grave. Dar omul de afaceri este hotărât să demaște toate aranjamentele și să lupte pentru un campionat mai curat.

John Textor susține că Palmeiras, încoronată campioană a Braziliei în decembrie 2023, a fost ajutată de arbitri în ultimii doi ani. De asemenea, omul de afaceri a denunţat jucători ai lui Sao Paulo şi Fortaleza, „vinovaţi de trucarea unor meciuri pentru a o favoriza pe Palmeiras”.