Sheriff Tiraspol, cel mai titrat club din istoria fotbalului moldovenesc, împlinește astăzi 27 de ani de la înființare

Sheriff este cel mai de succes club din Moldova, care a câştigat un număr record de trofee: 21 de campionate, 12 Cupe și 7 Supercupe!

Istoria clubului tiraspolean începe în anul 1997. O echipă din orașul de pe Nistru, FC Tiras juca în campionatul Moldovei, Divizia B, seria Sud, ediția 1996-97. Formația era alcătuită din discipolii școlii sportive nr. 4 din Tiraspol și era antrenată de Vladimir Zemlianoi și Victor Senic. Tiras se afla în căutare de sponsori și echipa s-a adresat la compania Sheriff cu o rugăminte de a fi finanțată. Istoria spune că patronul companiei, Victor Gușan s-a arătat interesat de propunere și în scurt timp Sheriff a devenit sponsorul general al echipei, care a devenit câștigătoarea turneului și a promovat în Divizia A.

După încheierea campionatului, Tiras și-a schimbat denumirea în Sheriff. Antrenor a devenit cunoscutul tehnician Ahmed Aleskerov, iar la echipă s-au transferat mai mulți jucători de valoare, care și-au adjudecat ușor, în ediția 1997-98, primul loc în eșalonul secund al fotbalului moldovenesc.

2021 a fost cel mai reușit an din istoria clubului tiraspolean. Sheriff antrenată de tehnicianul ucrainean Yurii Vernydub a câștigat cel de-al 19-lea titlu de campioană a Moldovei, după care a acces în premieră în grupele Ligii Campionilor! Campioana a avut un parcurs fulminant în preliminarii, eliminând pe rând campioanele Albaniei (Teuta), Armeniei (Alashkert), Serbiei (Steaua Roșie Belgrad) și Croației (Dinamo Zagreb)! Tiraspolenii au avut un parcurs de excepție și în grupă, câștigând de la Shahktar Donețk și Real Madrid, și calificându-se în premieră în play-off-ul Ligii Europei!