Au început negocierile. Liverpool, în discuții cu înlocuitorul lui Jurgen Klopp

La începutul anului, Jurgen Klopp (56 de ani) a anunțat că la finalul sezonului va pleca de la Liverpool, echipă pe care o pregătește încă din octombrie 2015.

Imediat după acest anunț, Liverpool a început căutările pentru înlocuitorul neamțului, iar pe listă s-ar afla mai mulți antrenori de renume.

Principalul favorit al conducerii de pe Anfield este Ruben Amorim, antrenorul lui Sporting Lisabona. Mai mult decât atât, cele două părți ar fi purtat primele discuții despre venirea la Liverpool.

Oficialii lui Liverpool au discutat cu agentul lui Amorim, același impresar care îl reprezintă și pe Luis Diaz, potrivit goal.com.

Este important de precizat că Amorim are în prezent două clauze de reziliere în contactul său: una pentru echipele portugheze și alta pentru echipele din Vestul Europei, adică în jur de 20 de milioane de euro.

Amorim a cucerit 4 trofee cu Sporting, de la momentul sosirii sale pe Estadio Jose Alvalade: titlul de campion (2020/2021), două Cupe ale Ligii (2020/2021) și Supercupa (2021/2022).

Ruben Amorim fost întrebat recent despre posibilitatea de a ajunge pe Anfield.

”În acest moment, sunt concentrat pe Sporting. Sunt foarte mândru să fiu antrenorul lui Sporting. Suntem concentrați să câștigăm titluri. Veți vedea la final.

Am un contract și sunt foarte fericit aici. Ăsta este cel mai important lucru, mai important decât contractele, sunt foarte fericit aici. Ne concentrăm să învingem Benfica în Cupa Portugaliei”, a spus Ruben Amorim, citat de GOAL.com.