VIDEO: Oleg Crețul, detalii de la Grand Prix-ul IBSA: „Ne-a făcut pe mine și pe antrenor să fim nervoși”

Marți, 2 aprilie, Oleg Crețul a reușit să obțină medalia de aur, demonstrând încă o dată o măiestrie de neegalat. În drumul său spre medalia de aur, liderul echipei naționale de para-judo a învins sportivi din Irak și Turcia. În finală, Oleg Crețul s-a întâlnit cu Daniel Powell din Marea Britanie, care este medaliat cu argint la Campionatul European și la Campionatul Mondial.

Este vorba despre penultimul Grand Prix IBSA înaintea Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024.

„În confruntarea cu turcul, judecătorii mi-au făcut de două ori o remarcă, care cred că este destul de controversată. A treilea ar fi fost o pierdere. Asta cu siguranță ne-a făcut pe mine și pe antrenor să fim nervoși. Desigur, gazdele competițiilor au întotdeauna ceva sprijin – casele și pereții familiei ajută. Cu toate acestea, aruncarea curată a UCHI-MATA a decis rezultatul meciului și semifinalelor,” a declarat pentru RealMedia Oleg Crețul.

Oleg Crețul și-a asigurat deja calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 pe baza ratingului de performanță. Acesta se află în prezent pe locul 2 în ratingul mondial în categoria 90 kg.