Emilia Beznos și Polina Bulat – noile campioane ale Republicii Moldova la gimnastică ritmică

În urma Campionatului Republicii Moldova la Gimnastică Ritmică, desfășurat în data de 6 aprilie 2024, gimnasta Emilia Beznos, care a concurat la categoria Senioare, s-a clasat pe locul I, devenind astfel Campioană a Republicii Moldova. La categoria Junioare, medalia de aur a fost obținută de gimnasta Polina Bulat, care, de asemenea, a înregistrat cel mai mare punctaj.

După numărul total de puncte acumulate în categoria Senioare, pe locul 2 s-a clasat Veronica Șturmilova, iar al treilea loc pe podium (medalia de bronz) i-a revenit sportivei Gloria Motricală. Clasamentul junioarelor este completat de Daria Sliusarenco și Anastasia Catana, care au obținut locul 2 și, respectiv, 3.

În ceea ce privește competiția pe echipe, clasamentul este format în felul următor:

Senioare:

Locul I – Școala Sportivă ”Speranța” (Emilia Beznos și Gloria Motricală)

Locul II – Școala Sportivă ”Speranța” (Sofia Bulat și Polina Șliomskaia)

Locul III – – Școala Sportivă ”Speranța” (Ecaterina Velicaia și Antonina Șargu)

Junioare:

Locul I – Școala Sportivă ”Speranța” (Polina Bulat, Anastasia Catana și Alina Yemets)

Locul II – Clubul Sportiv ”Armonia” (Daria Sliusarenco, Valeria Novițchi, Anastasia Ciobanu)

Locul III – Școala Sportivă nr.1 din or. Bender (Stanilevici Xenia, Tatarciuc Felicia și Karaber Nika)

Performanța gimnastelor a fost evaluată de un corp de arbitri cu brevet internațional, format din Dragana Terzic (arbitru principal, Serbia), Hanna Narloch (Polonia), Marinela Jipa (România), Liliana Băescu (România), precum și arbitrii din Republica Moldova. Campionatul s-a desfășurat conform celor mai înalte standarde stabilite de Federația Internațională de profil.

Sportivele care s-au clasat pe primele trei locuri vor forma lotul național al Republicii Moldova la gimnastică ritmică și vor reprezenta oficial țara la competițiile internaționale.

În total, la Campionatul Republicii Moldova la Gimnastică Ritmică au participat 45 de sportive din 6 instituții sportive de profil din Republica Moldova.