Analiză și informații pentru Atletico Madrid vs Borussia Dortmund

Cele două formații s-au întâlnit de șase ori până acum în cupele europene, cu următorul bilanț: două victorii Atletico, trei victorii Dortmund și un meci egal. La Madrid, Atletico a pierdut o dată, a remizat o dată și s-a impus în chiar cel mai recent duel cu „galben-negrii”, în faza grupelor sezonului 2018/2019.

Spaniolii și Nemții se întâlnesc în manșa tur a sferturilor de finală ale UEFA Champions League pe Civitas Metropolitano, „fortăreața” echipei lui Diego Simeone, miercuri, 10 aprilie, de la ora 22:00. Nicio echipă nu a plecat neînvinsă de pe arena „saltelarilor” în acest sezon de UCL, iar ultima dată când cineva a câștigat aici a fost acum trei ani, în 2021. În continuare, veți putea citi analiza partidei, iar la final veți afla pontul recomandat de noi.

Atletico Madrid are un sezon sub așteptări, fiind eliminată din Cupă și din Supercupă, iar în campionat oscilează între locurile 4 și 5, înăuntrul și în afara locurilor care duc în următorul sezon al Ligii Campionilor. Așadar, pentru Simeone și ai lui, un parcurs cât mai lung în UEFA Champions ar putea fi singura șansă de a salva acest sezon.

Argumentul „saltelarilor” este în parcursul de pe teren propriu, unde au câștigat toate meciurile jucate în acest sezon de Liga Campionilor și nu au mai pierdut din 2021.

Trupa lui Diego Simeone nu a pierdut niciodată în fazele eliminatorii ale Champions League pe Metropolitano, nici pe vechiul Vicente Calderon, câștigând 10 din 16 partide și remizând în cele 6 restante.

În toate competițiile, Atleti are doar două înfrângeri în ultimele 33 de meciuri de pe Civitas Metropolitano, cu Athletic Bilbao, în Cupă, și cu Barcelona, în campionat.

„Cholo” nu poate conta la acest meci pe Thomas Lemar, Jose Maria Gimenez, Memphis Depay, Mario Hermoso și Vitolo.

Borussia Dortmund a câștigat „grupa morții” din această ediție a UCL, cu PSG, Milan și Newcastle, iar în turul precedent a depășit-o pe PSV, după egal în Olanda și victorie în Germania.

Din opt meciuri jucate în acest sezon de Liga Campionilor, „galben-negrii” au pierdut doar o dată, 0-2 la Paris, cu PSG.

Dortmund vine după un eșec acasă cu Stuttgart, în campionat, scor 0-1, dar înainte de acest meci, au legat cinci victorii consecutive.

Echipa lui Terzic n-a mai pierdut în deplasare de nouă meciuri (cinci victorii, patru remize), iar în UCL sunt fără eșec la ultimele trei partide de „afară”: 1-0 la Newcastle, 3-1 la Milan și 1-1 la PSV.

Borussia a pierdut la ultima vizită pe terenul lui Atletico Madrid, dar în precedentele două a reușit să plece neînvinsă: un egal și o victorie.

La oaspeții acestui meci nu vor putea juca Malen, Kamara și Bensebaini.