Antonio Conflitti, declarație de la Phuket: „Avem o confirmare de calificare la Jocurile Olimpice și încă două posibile calificări”. Vezi despre cine este vorba

Lotul național de haltere a Moldovei revine acasă cu rezultate bune de la Cupa Mondială desfășurată la Phuket, Thailanda.

„Revenim cu rezultate destul de bune. Avem o confirmare de calificare la Jocurile Olimpice – Marin Robu, avem o șansă de calificare pentru Bratu Tudor, și o șansă mai mică, dar totuși o avem, pentru Erighina Elena.

Cupa Mondială ne-a demonstrat că avem adversari mulți și puternici. Faptul că ne-am calificat la Jocurile Olimpice este un rezultat extraordinar, însă trebuie să muncim extrem de mult pentru a obține medalii la Paris. Totul este posibil, nu uităm că un factor important este și presiunea psihologică a jocurilor. Sunt mulți factori care pot influența rezultatul, însă eu sunt sigur că noi vom face tot posibilul să aducem cele mai bune rezultate de la Paris,” a declarat pentru RealMedia președintele Federației Naționale de Haltere cât și a celei Europene, Antonio Conflitti.

La competiția care s-a desfășurat în orașul Phuket, Thailanda, Marin Robu a evoluat în categoria de greutate de până la 89 kg, doar la proba smuls, unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul de 165 kg.

După ce și-a asigurat cota de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, încă după prima probă, staff-ul tehnic al lotului național de haltere a decis să-l retragă din concursul probei aruncat, pentru a evita orice risc de accidentare.

Bratu Tudor, în cadrul Cupei Mondiale a participat în limitele categoriei de greutate până la 102 Kg și a completat prima probă smuls ridicând 173 Kg și a doua probă aruncat ridicând 205 Kg.
Cu totalul de 378 Kg a obținut clasament provizoriu pe locul 6.

În cea ce privește calificarea lui Tudor către JO Paris 2024, rezultatul final îl vom avea la sfârșit de mai 2024.

Erighina Elena, în cadrul Cupei Mondiale de haltere a participat în limitele categoriei de greutate până la 81 Kg și a completat prima probă smuls ridicând 108 Kg și a doua probă aruncat ridicând 132 Kg.

În cea ce privește calificarea către JO Paris 2024, rezultatul final îl vom avea, la fel, la sfârșit de mai 2024.

Cu toate că competiția la nivel olimpic este acerbă, echipa de haltere a Republicii Moldova este determinată să se ridice la înălțimea provocării și să ofere spectacolul și mândria țării lor.

Cu fiecare antrenament și ridicare de greutăți, sportivii moldoveni își pun toate speranțele în momentul când vor fi în arenă, reprezentând cu onoare țara lor la Jocurile Olimpice.