El este noul „om-record” din Champions League: Are doar 16 ani și a patra oară a scris istorie în acest sezon

Lamine Yamal (16 ani) a fost inclus în primul 11 al meciului dintre PSG și Barcelona, scor 2-3, din manșa tur a sferturilor Champions League.

Atacantul de bandă dreapta pare că a devenit titular incontestabil la catalani, mai ales că, la meciul de pe Parc des Princes, Xavi l-a trecut în stânga pe Raphinha, doar pentru ca Yamal să joace unde se simte cel mai bine.

Lamine Yamal, cel mai tânăr fotbalist titular în sferturile Champions League

Potrivit statisticienilor de la Opta, Yamal, cu vârsta exactă de 16 ani și 272 de zile, a devenit odată cu această titularizare cel mai tânăr fotbalist care e inclus în primul 11 al unui meci din sferturile Champions League, scrie digisport.ro.

Nu este primul record stabilit de Yamal în ediția actuală de Champions League. În toamnă, la meciul cu Porto, scor 2-0, atacantul devenea cel mai tânăr titular din istoria Champions League, indiferent de faza competiției (16 ani și 83 de zile). Apoi, cu Napoli, a fost și cel mai tânăr titular din optimi.

Yamal este și cel mai tânăr pasator decisiv din istoria UCL, grație unei pase de gol reușite în faza grupelor, cu Royal Antwerp.

Lamine Yamal poate bifa încă un record absolut în Champions League

De asemenea, Yamal poate deveni și cel mai tânăr marcator din istoria Champions League. Recordul actual e deținut de Ansu Fati, care a marcat la 17 ani și 40 de zile pentru Barcelona.

Yamal nu impresionează numai în Champions League. Este cel mai tânăr debutant și titular din istoria Barcelonei, cel mai tânăr marcator din istoria La Liga, respectiv cel mai tânăr debutant și marcator din istoria Spaniei.