VIDEO: Pasiunea și dragostea pentru Roșu și Albastru l-au făcut să înființeze propriul club de fotbal: Află cine a pornit povestea clubului Steaua Chișinău

Istoria clubului de fotbal Steaua Chișinău a început acum trei ani. Pe atunci acolo se antrenau doar 10 copii, iar potrivit lui Nicolai Țurcan, antrenor și fondatorul clubului, anume acești copii au stat la baza fondării Academiei de fotbal Steaua Chișinău.

Acum, la trei ani distanță, Academia antrenează în jur de 180 de copii.

„NU POT SĂ-L NUMESC PRODUS. STEAUA CHIȘINĂU ESTE CA UN COPIL AL MEU”. 

Totul a început cu ideea de a face ceva frumos și de a oferi șansa copiilor de a crește și a avea oportunitatea de a juca cu echipe mari care le putem vedea doar la televizor.

De fapt Steaua este prima echipă din Moldova la nivel de juniorat care a participat la unul din cele mai mari turnee din Europa care se desfășoară în Lituania (Ateitis Cup). Acolo a avut ocazia să joace cu echipe ca AC Milan sau FC Chelsea Londra.

Steaua Chișinău a mai participat la Neon Cup, un turneu unde a jucat cu Panatinaikos Atena, la fel, o academie mare din Europa, la turneul dat au mai participat echipe ca PSG care la moment este una din cele mai atractive echipe din lume.

„SCOPUL MEU ESTE SĂ CRESC ÎNVINGĂTORI”

Steaua Chișinău este și campioana Națională de anul trecut la categoria de vârstă U12.

Este o Academie în plină dezvoltare și cu scopuri mărețe de a crește copii și a face colaborări cu alte academii din Europa, ne mai spune Nicolai Țurcan, antrenor și fondatorul clubului.

Recent a avut propunerea de a colabora cu academia Hagi, unde au fost invitați să facă careva meciuri amicale pentru a transfera careva jucători la ei. Deci, putem spune că la moment Steaua e pe drumul corect, cu pași mici, dar siguri, merge în direcția râvnită.

„ORICINE POATE DEVENI FOTBALIST, E NEVOIE DOAR DE DORINȚĂ”.

Academia de fotbal Steaua Chișinău poate fi găsită AICI:

https://www.facebook.com/steauachisinau/