Antrenorul lui Stanislav Reniță explică motivele contestației depuse în urma luptei din FEA Legacy

Stanislav Reniță și echipa sa au depus contestație cu privire la rezultatul luptei Stanislav Renita vs Igor Zadorojneac, care a avut loc pe 30 martie curent, în cadrul turneului FEA Legacy.

Anatolie Ignat, antrenorul lui Stanislav Renită: „Am fost la FEA, am avut o discuție intensivă. Aștept să primesc o decizie în favoarea mea”.

La fel, antrenorul a mai declarat pentru RealMedia că în componența arbitrilor sunt foști elevi de la Clubul de lupte Bercut, printre ei și fratele lui Andrei Grosu, Igor Grosu. La moment Andrei Grosu este antrenorul principal al clubului Bercut.

„Un alt motiv care l-am contestat este că arbitrii l-au avertizat despre loviturile în cap neintenționate ale lui Stanislav. Fiind de statură mai joasă, el nu lovea, dar se apăra. Noi credem că Reniță era lovit atunci când intenționa să arunce lovituri de braț.

Un alt aspect unde nu s-a arbitrat corect este atunci când Stanislav și-a lovit adversarul, acesta a căzut, iar arbitrul nu l-a numărat.
Pe când Reniță este împins și lovit lateral, imediat acesta este numărat. La fel ca și adversarul său, el s-a ridicat brusc, nu a stat la podea.”

Amintim că acest meci a fost finala turneului piramidal de 4, din categoria de greutate de până la 65 kg, iar câștigătorul acestuia urmează să se lupte pentru centură împotriva campionului actual, Dmitrii Sîrbu.

Președintele FEA, Dorin Damir, a anunțat că va reveni cu un răspuns oficial la constestația depusă de către Reniță în decurs de o lună.

Damir a mai menționat că în scurt timp va posta video cu lupta dintre cei doi, iar dacă arbitrii internaționali o să constate că arbitrajul FEA a greșit, rezultatul luptei va fi anulat, iar victoria va fi a lui Reniță.

Citește și reacțiile lui Stanislav Reniță și a lui Igor Zadorojneac în urma luptei.