Ministerul pasează responsabilitatea către Federațiile sportive: Ce premii vor primi antrenorii sportivilor care vor aduce medalii de la Jocurile Olimpice

Premiile pentru antrenori, lăsate pe spatele Federațiilor Sportive. Vorbim despre anunțul făcut de Guvern precum că va oferi 3 milioane de lei sportivilor care vor obține medalia de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice din această vară. Cei care se vor clasa pe locul II și III vor primi câte 2,6 și, respectiv, 2 milioane de lei.

De asemenea, Guvernul a anunțat că premii vor fi acordate și antrenorilor care au pregătit sportivii în ultimii 4 ani, până la desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Pentru a face claritate, ce sume exact vor primi antrenorii, RealMedia a contactat șeful direcției politici în domeniul sportului din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, Petru Mutruc.

Acesta ne-a spus că antrenorii vor primi aceleași sume de bani ca și sportivii, însă, dacă un antrenor a antrenat doi sportivi, acesta va primi 75% din premiul sportivului.

În cazul în care un sportiv a avut mai mulți antrenori pe parcursul ultimilor patru ani, specialistul din cadrul ministerului ne spune că Federațiile de profil vor decide în cadrul fiecărei ce procentaj din premiu îi va reveni fiecărui antrenor, în conformitate cu perioada de timp în care a antrenat sportivul și cu aportul depus.

Totodată, proiectul aprobat de Guvern prevede că sportivii care se vor clasa pe locurile IV și V vor fi remunerați cu 600 de mii de lei.

Pentru locul VI, premiul va fi de 400 de mii de lei, iar participanții care vor ocupa locurile VII și VIII vor primi câte 300 de mii de lei și, respectiv, 200 de mii de lei.

Amintim că în perioada 26 iulie – 11 august, anul curent, la Paris, Franța, se va desfășura ediția a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediția a XVII-a a Jocurilor Paralimpice.

Pentru ediția curentă a Jocurilor Olimpice sunt calificați 10 sportivi din Republica Moldova și se preconizează calificarea a încă 10 sportivi.