Stefanos Tsitsipas a câștigat turneul ATP de la Monte Carlo

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 12 ATP) a câştigat pentru a treia oară în cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo.

Jucătorul grec l-a învins duminică pe norvegianul Casper Ruud (25 de ani, 10 ATP), cu scorul de 6-1, 6-4.

Stefanos Tsitsipas s-a impus, duminică, după ceva mai mult de o oră şi jumătate de joc, în faţa lui Casper Ruud
Stefanos Tsitsipas, acum locul 12 ATP, a mai triumfat în 2021 şi 2022 la Monte Carlo. Tsitsipas, la 25 de ani, este al cincilea jucător din era Open (după 1968) care câştigă de cel puţin trei ori acest turneu, după Ilie Năstase (3), Bjorn Borg (3), Thomas Muster (3) şi Rafael Nadal (11), potrivit Agerpres.

Turneul de la Monte Carlo a fost dotat cu premii totale de 5.950.575 de euro.

Sâmbătă, grecul trecuse în semifinale de italianul Jannik Sinner, locul 2 ATP, omul în formă al începutului de sezon.

Tot sâmbătă, norvegianul l-a învins pentru prima oară pe Novak Djokovic, numărul unu mondial, într-o reeditare a finalei de anul trecut de la Roland Garros, încheiată cu victoria sârbului.

Ruud, finalist la Roland Garros, în 2022 şi 2023, şi la US Open în 2023, ajunsese până acum o singură dată în semifinale la Monte Carlo, în 2021, când s-a înclinat în faţa rusului Andrei Rublev.

Stefanos Tsitsipas și Paula Badosa, “cuplul momentului” în tenis
Tsitsipas și Badosa au ales să facă publică această legătură romantică și chiar au creat un profil comun de Instagram, pe care l-au numit ”Tsitsidosa”, unde au postat mai multe fotografii împreună.