Cum l-a descris Luis Enrique pe Kylian Mbappe, după ce francezul a calificat-o pe PSG în semifinalele Champions League

Luis Enrique (53 de ani), antrenorul celor de la PSG, a vorbit despre Kylian Mbappe (25 de ani) la finalul meciului cu Barcelona, scor 4-1 (6-4 la general), dar și despre cum a trăit partida de pe Montjuic.

În urma succesului de pe terenul celor de la Barcelona, PSG-ul lui Luis Enrique se va duela în semifinalele UEFA Champions League cu Borussia Dortmund, care a trecut Atletico Madrid în ”sferturi”, scor 4-2 (5-4 la general).

Luis Enrique, despre Kylian Mbappe, după victoria cu Barcelona: ”Liderul incontestabil al echipei”
La finalul meciului de la Barcelona, Luis Enrique l-a numit pe Kylian Mbappe drept ”liderul incontestabil al echipei”, după ce francezul a marcat două goluri și i-a calificat pe francezi în semifinalele UEFA Champions League. De altfel, tehnicianul a spus cum a trăit de pe margine partida împotriva fostei sale echipe, scrie digisport.ro.

”În primul rând, este greu să joci împotriva lui Barcelonei. Din punct de vedere emoțional a fost greu. A trebuit să-mi gestionez emoțiile. Mă simt foarte fericit.

Echipa mea a meritat, a fost prezentă pe tot parcursul meciului și a jucat excepțional de bine. Nu meritam să primim un gol. Am presat, jucătorii au făcut o treabă excepțională.

Eliminarea lui Araujo a jucat un rol important. Dar rezultatul este corect. Am fi preferat să mergem în Spania, dar vom merge la Dortmund al cărui nivel îl cunoaștem bine.

Mbappe a fost liderul incontestabil al echipei. A fost presiunea pe care a exercitat-o ​​cu Ousmane (Dembele) și Bradley (Barcola) care a însemnat că am presat.

Suporterii noștri au fost alături de noi tot sezonul. PSG este o echipă care se luptă și lucrează. Poți juca prost sau bine, dar legătura cu suporterii este cea mai importantă. Este un sentiment foarte puternic. Acum trebuie să profităm și să ne gândim la următoarele obiective”, a spus Luis Enrique, potrivit L’Equipe.

Ce a spus Kylian Mbappe la finalul meciului cu Barcelona
La finalul partidei cu Barcelona, Kylian Mbappe s-a declarat foarte încântat de reușita sa și a colegilor și a transmis că nu vrea să se oprească cu PSG decât pe Wembley, acolo unde va fi finala UEFA Champions League în acest sezon.

”Mereu am fost mândru că sunt parizian de când sunt aici. Chiar dacă am fi pierdut, aș fi fost mândru.

Sunt mândru să reprezint clubul din capitala țării mele, este special pentru mine că am crescut aici. Să trăiești seri speciale ca aceasta ca parizian este grozav. Am mai trecut o etapă, trebuie să rămânem calmi.

Bineînțeles că vreau să câștig Liga Campionilor cu PSG. Avem o echipă grozavă și vom face totul pentru a ajunge pe Wembley.

Suntem o echipă grozavă, am muncit mult în aceste șase zile. Am fost mereu obsedați de ideea că vom câștiga aici. Este o zi mare pentru club, pentru toți cei care lucrează aici. Felicitări grupului”, a spus Kylian Mbappe, potrivit L’Equipe.

Catalanii, nemulțumiți după ce au fost eliminați de PSG din Champions League
Dacă Kylian Mbappe a fost fericit pentru calificare, catalanii s-au declarat nemulțumiți de arbitrajul lui Istvan Kovacs.

Xavi Hernandez (44 de ani), antrenorul Barcelonei, chiar a mers la finalul meciului la român pentru a-i reproșa deciziile luate pe parcursul jocului.