FOTO: Maratonistul moldovean Andrei Bogaci, rezultat remarcabil la Cluj: 42 km în 2 ore și 36 min

La Cluj-Napoca Marathon a obținut locul 4 general și locul 3 categorie vârstă. Este experiența maratonistului moldovean Andrei Bogaci care a alergat 42 km în 2 ore și 36 min.

„A fost o cursa de pregătire pentru Wings for life worldrun 2024. Este un rezultat foarte bun la nivel de sportiv de amator unde toți sportivii lingă care am alergat sunt profesioniști. A fost o cursa frumoasă și o experiență mare pentru mine să particip alături de cei mai buni maratoniști. Am avut o lungă pregătire alături de antrenorul meu Christos Papachristos din Athena unde am făcut antrenamente zilnice în condițiile în care sunt și angajat cu 8 ore pe zi apoi antrenamentele după job,” a declarat pentru RealMedia maratonistul.

„Urmează o pauza de odihnă și încep pregătirile pentru wings for life worldrun unde voi alerga alături de sportivi mondiali unde în anul 2023 am fost în clasamentul 3 mondial pentru România,” a mai adăugat Andrei.

Amintim că potrivit sportivului, în Moldova, fiind respins de mulți oameni, acesta a emigrat în România.

„Nimeni nu voia să mă susțină. Singura șansă a fost să vin în România pentru susținere. Un an am fost pe muntele Athos și am lucrat apoi am revenit la alergare,” a menționat maratonistul pentru RealMedia.

Andrei a practicat mai multe tipuri de sport. La început a făcut kickboxing, apoi înot, și ulterior, a început să alerge la maraton, de plăcere, nu cunoștea multe despre acest sport. De cinci ani practică alergatul, însă nu face performanță, nu trăiește din alergare.

„Când am ales să vin în România și să continui aici cariera sportivă, am zis că vreau să reprezint România și să reprezint și Moldova. În plus, nu am vrut să mai pierd timpul cu deplasările. Am ales să stau în București, pentru că aici sunt multe concursuri și condiții bune de antrenament. Am ales să fac pregătirea fizică la World Class, unde mă pot recupera prin înot,” mai spune maratonistul.