Interviu Exclusiv cu fondatorul Petrocub! Ce prime vor lua jucătorii dacă câștigă campionatul și pe cine o vede principala adversară a clubului din Hâncești

Interviu Exclusiv cu fondatorul Petrocub! Ce prime vor lua jucătorii dacă câștigă campionatul și pe cine o vede principala adversară a clubului din Hâncești, reporterii RealMedia au aflat de la Mihail Usatâi.

„Totul e posibil, important să se rezolve – decidă pe terenul de fotbal, dar nu în culise”.

Întrebat dacă Sheriff este mai slabă anul acesta, ori Petrocub e mai bună, acesta a răspuns că „noi avem un joc de campioni. Nu vreau să vorbesc de Sheriff, noi trebuie să ne gândim la cum să luăm 3 puncte la fiecare meci. De când sunt la Petrocub am un vis și cred că fiecare conducător de echipă are acest vis de a ajunge campion.

Noi avem scopuri înalte, dar știm că e foarte greu să obținem asta fără a investi și munci,” a declarat pentru RealMedia Mihail Usatâi.

„Vă dați seama, un club din Hâncești să ia trofeul, e ceva minunat.”

-Ar fi investiții mai mari?

„Să fii campion ai alte posibilități, am crește ca imagine și valoare a clubului, am face și noi transferuri mai puternice.”

-Unde veți juca dacă luați campionatul și ce ar însemna să puteți primi meciurile la Hâncești?

„Ar fi minunat, dar terenul la Hâncești nu corespunde să jucăm în cupele europene. Noi de mulți ani suntem cu acest gând să avem terenul nostru omologat de FIFA, și autoritățile statului ar trebui să ne ajute să avem o arenă a noastră. Noi nu putem să le facem pe toate odată, să plătim salarii, contribuții la bugetul statului, stiți care sunt realitățile în Moldova.

Noi trebuie să luăm exemplul unei primării din România unde într-o localitate cu 11 mii de oameni au echipa de fotbal în liga a 3-a, construiesc o arenă cu 4500 de locuri, modernă.

Asta ar crește popularizarea fotbalului prin construirea unei arene, lumea s-ar îndrăgosti de Petrocub. Din păcate noi avem o arenă cu 1200 locuri, care am renovat-o de câteva ori, dar nu rezistă, e veche.”

-Ce prime au promise jucătorii dacă ar deveni campioni?

„Primele sunt bune pentru Moldova, asta vă pot spune. Nu pot divulga suma exactă, sunt chestii stipulate în contractele fotbaliștilor dar premii o să fie, individual, fiecare jucător aparte. În jurul sumei de 2-3 mii, de jucător, poate și mai mult.

-Sheriff mai poate face probleme Petrocubului?

„Desigur, Sheriff este favorită la campionat cred încă. Ei au jucători buni, au salarii, alte posibilități, infrastructura. Nu ne comparăm cu ei. Dacă să facem o glumă la acest capitol, referitor la bugetul lor în comparație cu al nostru, ei ne-ar depăși de 10 ori. Cu toate acestea, eu sunt mândru că avem o echipă foarte bună.”

Este important să menționăm că Petrocubul traversează acum cel mai bun moment de la fondarea clubului.