Eliminate din Champions League, Barcelona și Man. City luptă pentru transferul aceluiași jucător! Prețul: 60.000.000 €

Mijlocaşul ofensiv spaniol Dani Olmo (RB Leipzig) este dorit din vară de Barcelona şi de Manchester City, ambele eliminate din sferturile de finală ale UEFA Champions League.

Olmo (25 ani) are contract cu Leipzig până în 2027 şi o clauză de reziliere de 60 milioane euro, dar plecarea lui la vară pare iminentă. Internaţionalul spaniol joacă în Bundesliga din ianuarie 2020, când a fost transferat de Leipzig de la Dinamo Zagreb pentru 29 milioane euro.

50 de milioane de euro este cota de piață a lui Olmo, conform Transfermarkt.

Ca junior, Olmo a petrecut şapte ani la academia Barcelonei, înainte de a ajunge în Croaţia la Dinamo Zagreb, în 2015, când avea 16 ani. În acest sezon, spaniolul a jucat 22 de meciuri pentru Leipzig, în care a marcat opt goluri şi a oferit cinci pase decisive. El a strâns 33 selecţii şi opt goluri la naţionala iberică, scrie digisport.ro.

Barca l-a urmărit atent pe fostul său jucător, iar directorul sportiv al catalanilor, Deco, s-a întâlnit cu tatăl lui Olmo. Săptămâna trecută, reprezentanţii lui City l-au contactat deja pe agentul lui Olmo.

Atletico Madrid, Arsenal şi Chelsea sondează de asemenea un posibil transfer al lui Olmo, notează Agerpres.