Știm semifinalele UEFA Europa League: AC Milan și Liverpool au fost eliminate

După ce am aflat că în UEFA Champions League vom avea semifinalele Borussia Dortmund – PSG și Bayern Munchen – Real Madrid, joi seară le-am cunoscut și pe cele din Europa League, respectiv Conference League.

Meciurile retur din UEFA Europa League, a doua competiție intercluburi din Europa, au început de la ora 22:00, iar partidele au oferit un adevărat spectacol.

Semifinalele UEFA Europa League: AS Roma – Bayer Leverkusen și Atalanta – Marseille
Liverpool nu a reușit ”remontada” împotriva celor de la Atalanta. ”Cormoranii” s-au impus doar cu 1-0, prin reușita semnată de Salah, și au fost eliminați, după ce au fost învinși pe Anfield cu scorul de 3-0.

După ce a câștigat manșa tur de pe San Siro, AS Roma a câștigat și disputa de Stadio Olimpico, scor 2-1, și s- calificat în semifinalele competiției, unde va da peste Bayer Leverkusen.

”Farmaciștii” au început slab partida cu englezii de la West Ham, dar au revenit pe final și au egalat prin Frimpong. Astfel, echipa condusă de Xabi Alonso își menține seria de invincibilitate.

După ce a pierdut meciul tur, scor 2-3, Marseille a trimis partida în prelungiri, întrucât a reușit să triumfe în timpul regulamentar, scor 1-0 în fața celor de la Benfica. La penalty-uri, francezii au avut câștig de cauza și s-au impus, scor 4-2. Din tabăra portughezilor au ratat Di Maria și Antonio Silva, în timp ce formația franceză a marcat toate penalty-urile executate, scrie digisport.ro.

Așadar, în semifinalele competiției vom avea duelurile dintre AS Roma și Bayer Leverkusen, respectiv Atalanta și Marseille. Meciul tur se va disputa pe 2 mai, iar returul la o săptămână distanță, pe 9.

Atalanta – Liverpool 0-1 (Salah 5′)
AS Roma – AC Milan 2-1 (Gianluca Mancini 12′, Dybala 22′ / Gabbia 86′)
Olympique Marseille – Benfica Lisabona 1-0 (4-2 d.l.d) (Moumbagna 79′)
West Ham United – Bayer Leverkusen 1-1 (Antonio 14′ / Frimpong 89′)
La prima vedere avem o favorită clară, Atalanta, care va juca pe propriul teren meciul cu Liverpool, după ce în partida tur am asistat la un neverosimil 3-0 pentru italieni pe Anfield Road. Dar orgoliul trupei lui Jurgen Kloop este lovit grav mai ales că a pierdut și cu Crystal Palace, scor 0-1, așa că de ce nu am avea o nouă revenire de poveste ca după acel 0-3 cu Barcelona, când Liverpool a învins cu 4-0?

De asemenea, Bayer Leverkusen are un avantaj de două goluri după meciul tur cu West Ham United. Numai că germanii au realizat deja o performanță extraordinară prin câștigarea titlului în Bundesliga și este curios de văzut dacă nu cumva și-au pierdut concentrarea.

Celelalte două partide programate sunt AS Roma – AC Milan, respectiv Olympique Marseille – Benfica Lisabona, în care orice deznodământ are șanse egale de reușită.

Rezultatele din tur în sferturile de finală ale Europa League, sezon 2023-2024
Bayer Leverkusen – West Ham United 2-0
Benfica Lisabona – Olympique Marseille 2-1
AC Milan – AS Roma 0-1
Liverpool – Atalanta 0-3
Cum se fac ”împerecherile” pentru semifinalele Europa League 2023-2024

La tragerea la sorți pentru sferturile Europa League, au fost decise și înfruntările care vor avea loc în semifinalele competiției.

Astfel, echipa calificată din ”dubla” Benfica – Marseille va juca împotriva câștigătoarei duelului Liverpool – Atalanta.

Pe cealaltă jumătate de tablou, învingătoarea dintre AC Milan și AS Roma va juca pentru un loc în finală cu echipa care se impune în ”dubla” Bayer Leverkusen – West Ham United..