Petru Popescu, cel mai bun jucător al competiției și golgheterul campionatului național de Socca: „Să curgă șampania”

Campioana Republica Moldova la Socca, Terebna, va reprezenta țara la EuroCup 2024. În ultimul meci al competiției, Terebna s-a impus în fața campioanei ediției 2022- 2023, Volta, cu un scor de 2-1.

Petru Popescu, cel mai bun jucător al competiției si golgheterul campionatului: „Să curgă șampania.”

„Adversarii din finală au fost foarte buni. În general Socca e la alt nivel de ce se face în țara noastră. Pentru MVP- cel mai bun jucător al competiției, eu doar am jucat fotbal și ca de obicei îmi doresc să fiu cel mai bun,” a menționat Popescu pentru RealMedia.

Începuturile lui Petru au fost la Telenești, Dacia, Veris și în Russia la Olimp DolgaPrudnâi.

Petru Popescu are 22 de ani și a început a face fotbal la Dacia Buiucani.

„Veris e prima mea echipa. Am emigrat apoi în Rusia să învăț, chiar am fost stabilit. Am câștigat campionatul ligii a 3-a din Federația Rusă,” a mai spus Petru.

Este originar din Telenești, satul Scorțeni.

„Cu titlul câștigat de Terebna vom reprezenta Moldova la Socca EuroCup din Chișinău. Este foarte important pentru mine, sunt motivat să câștigăm acasă. Noi ca echipă aveam toate calitățile să păstrăm trofeul acasă,” a mai adăugat Petru Popescu.

Amintim că Terebna s-a calificat în finală după ce a trecut în semifinale, după 3 partide, de echipa Victoria Chișinău. În timp ce Volta, la fel, a ajuns în actul decisiv, după ce a învins în 3 meciuri gruparea TehMet.

Socca EuroCup 2024 va avea loc în perioada 8 -12 mai la Chișinău.