Cine sunt cei cinci jucători favoriți să câștige Balonul de Aur în 2024

Sezonul fotbalistic 2023 – 2024 se apropie de final, iar calculele pentru stabilirea fotbalistului care va câștiga Balonul de Aur au început.

Cursa este pe ultima sută de metri, dar va conta foarte mult cine va reuși să triumfe în UEFA Champions League. În plus, prestațiile jucătorilor alături de echipele lor naționale la EURO 2024 și Copa America vor fi decisive.

Cei cinci jucători favoriți să câștige Balonul de Aur. Erling Haaland nu se află printre ei

Potrivit celor de la Mundo Deportivo, în acest moment cinci fotbaliști sunt favoriți să câștige Balonul de Aur la finalul sezonului. Este vorba de Harry Kane, Jude Bellingham, Vinicius Junior, Kylian Mbappe și Florian Wirtz.

Kane a strălucit în tricoul lui Bayern Munchen de la venirea sa în Bundesliga, dar bavarezii au ratat pentru prima dată în ultimii 11 ani titlul de campioană. Totuși, Kane are posibilitatea să câștige Champions League, unde o va întâlni pe Real Madrid în semifinale, scrie digisport.ro.

Internaționalul englez a marcat 41 de goluri în cele 40 de meciuri disputate în acest sezon și va participa alături de naționala Angliei la EURO 2024. Într-o situație asemănătoare se află și Jude Bellingham, care a impresionat deja în primul său sezon la Real Madrid.

În același timp, Kylian Mbappe este văzut drept un candidat la câștigarea Balonului de Aur. Mbappe este aproape de un nou titlu de campion. În plus, francezul este în semifinalele UCL, unde o va întâlni pe Borussia Dortmund. De asemenea, el va participa alături de naționala Franței la Campionatul European din Germania.

Al patrulea favorit este Vinicius Jr, care este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Real Madrid. Starul ”Galacticilor” va juca în vară alături de naționala Braziliei la Copa America.

Ultimul pe listă este Florian Wirtz, noul star al lui Bayer Leverkusen. Wirtz a câștigat titlul alături de ”Farmaciști” și a devenit unul dintre jucătorii decisivi datorită celor 11 goluri și 11 pase decisive din acest sezon.

Lionel Messi este câștigătorul Balonului de Aur 2023.