EXCLUSIV FOTO: Interviu cu Denis Rusu, portarul moldovean care a promovat cu Unirea Slobozia în superliga din România

Unirea Slobozia a promovat în SuperLiga română. Formația antrenată de Adrian Mihalcea a câștigat cu scorul de 1-0 pe terenul celor de la CS Mioveni și este sigură de promovarea directă, cu patru etape rămase de jucat.

Denis Rusu, portarul echipei, ajuns prima dată în fotbalul românesc în 2018.

El este un fotbalist moldovean, care joacă pe post de portar la Unirea Slobozia din România în Liga a II-a.

„A fost un an greu, complicat, dar sunt mândru de echipă și mine de această realizare frumoasă,” a declarat portarul pentru RealMedia.

„E o realizare mare! Cred și sper să rămân în România. M-am acomodat cu fotbalul de aici și vreau să rămân cât mai mult. Toți jucătorii vor să ajungă la națională și eu nu sunt o excepție.
Nu sunt supărat pe selecționer. El are o viziune, o strategie și eu o respect,” a mai declarat Denis Rusu.

Denis Rusu a jucat în Moldova pentru Rapid Ghidighici și Zimbru Chișinău, cu aceasta din urmă câștigând Cupa, în sezonul 2013-2014.

În România a semnat în ianuarie 2018 cu Politehnica Iași, pentru care a evoluat în 52 de meciuri de primă ligă în două sezoane și jumătate. Apoi a coborât în Liga 2, la Viitorul Pandurii, pentru care a activat în 10 jocuri în sezonul 2020-2021. S-a întors în prima ligă la U Craiova, pentru care a fost rezervă în zece meciuri într-un sezon și jumătate. În ianuarie 2023 s-a întors în Liga 2, la Gloria Buzău, unde a activat în 6 meciuri, apoi a trecut la Unirea Slobozia, cu care a promovat în SuperLigă.

Menționăm că valoarea pe piață conform transfermark a lui Denis Vieru este de 150.000 euro.