Zece ani fără Tito Vilanova: Povestea antrenorului de la FC Barcelona care a pierdut lupta cu cancerul

Se împlinesc 10 ani de la trecerea în neființă a fostului mare antrenor și fotbalist Tito Vilanova. Acesta a decedat la vârsta de 45 de ani.

Privit la început cu neîncredere, Tito Vilanova a reuşit să aibă un parcurs remarcabil cu FC Barcelona, pe care a condus-o către cucerirea titlului de campioană.

Povestea celebrităţii lui Tito Vilanova îşi are începutul la sfârşitul lui aprilie 2012.

Tito Vilanova s-a luptat mai bine de doi ani cu cancerul descoperit la glanda parotidă și a fost de două ori operat. În 2013, după ce a cucerit titlul în La Liga, a decis să plece de pe banca Barcelonei.

Tratamentul medical nu i-a mai permis să continue munca la clubul catalan și din păcate starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit ulterior.

În decembrie 2012 a fost supus unei intervenții chirurgicale, apoi a urmat un tratament la New York. În iunie 2013 a fost pentru a treia oara supus unui tratament sever contra cancerului.

Tito Vilanova a cucerit titlul cu FC Barcelona în sezonul 2012-2013. A fost al 7-lea tehnician care a reuşit să cîştige campionatul în sezonul său de debut pe banca echipei catalane. Ca antrenor secund, în era Guardiola, Tito a mai adunat 14 trofee.